Άλιμος Online

Αναμνήσεις

Μία αθεράπευτα ρομαντική Καλαμακιώτισσα θυμάται...

Φωτογραφία κάποιας παρέας συμμαθητών, τραβηγμένη στο πίσω προαύλιο του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Καλαμακίου (Φαν Βάϊκ) την τελευταία ημέρα πριν τις καλοκαιρινές διακοπές.

Διαβάστε Περισσότερα

Ο Φανούρης: Ένα μαγαζί που έγραψε ιστορία στο Καλαμάκι

Στις 22 Ιουνίου του 1992 , στην γωνία Θουκυδίδου και Μεγίστης, (δίπλα στο σημερινό «Εμαγιέ») ξεκίνησε την λειτουργία του ένα μαγαζί που έμελλε να γράψει ιστορία στο Καλαμάκι, « Ο Φανούρης».

Διαβάστε Περισσότερα

Το κόκκινο προειδοποιητικό φως των αεροπλάνων είναι ότι απέμεινε στο λόφο του Αγ. Νικολάου

Το κόκκινο προειδοποιητικό φωτάκι για τα αεροπλάνα στην κορυφή του 5μετρου ιστού, ήταν το πιο ψηλό αντικείμενο στο όμορφο λοφάκι του Αγίου Νικολάου με το εκκλησάκι, που δέσποζε στην περιοχή.

Διαβάστε Περισσότερα

Θυμάσαι την υπέροχη βίλλα με τη γυάλινη σκεπή απέναντι από την Όστρια;

Μία υπέροχη και πολύ ιδιαίτερη βίλλα βρισκόταν μέχρι τις αρχές του 2000 στη 3η στάση Καλαμακίου, επί της Ποσειδώνος, ακριβώς  απέναντι από την τότε Όστρια, σημερινή Penarrubia. 

Διαβάστε Περισσότερα

Ενα δώρο του Ναύαρχου Κουντουριώτη σε έναν Καλαμακιώτη

Ο Δημήτριος Τσόχας,  ήταν γεννημένος το 1870, κάτοικος Καλαμακίου και Πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμακίου.  Εμπορράπτης στο επάγγελμα και Προμηθευτής του Βασιλικού Οίκου.

Διαβάστε Περισσότερα

Σύντομο ιστορικό του Σήματος της Ολυμπιακής

Με αφορμή την φωταγώγηση του Σήματος της Ολυμπιακής και τη «νέα εποχή» που ξεκινά γι αυτό, σας παρουσιάζουμε ένα σύντομο ιστορικό του εμβληματικού landmark των Νοτίων Προαστίων.

Διαβάστε Περισσότερα

Ο χρήστης κατανοεί και αποδέχεται ότι δεν του παρέχεται το δικαίωμα να αναπαράγει, αντιγράφει, πωλεί, μεταπωλεί ή/και εκμεταλλεύεται εμπορικά με οποιονδήποτε τρόπο σύνολο ή μέρος του περιεχομένου του alimosonline.gr - Οποιαδήποτε αναπαραγωγή περιεχομένου απαιτεί την έγγραφη συγκατάθεση του συντάκτη. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο info@alimosonline.gr