Άλιμος Online

Αναμνήσεις

Οι τραπεζικές συναλλαγές των Καλαμακιωτών τη δεκαετία του 1970

Πως γινόντουσαν οι τραπεζικές συναλλαγές των Καλαμακιωτών πριν μερικές δεκαετίες; Σίγουρα πολύ διαφορετικά απ ότι σήμερα. Ξεχάστε ΑΤΜ, ουρές και ταμίες.

Διαβάστε Περισσότερα

Τα Εκπαιδευτήρια Τσαμτσούρη-Ανεστοπούλου στο Καλαμάκι (Αρχικό κτίριο)

Στην φωτογραφία βλέπουμε το αρχικό κτίριο όπου στεγάστηκαν τα Εκπαιδευτήρια Τσαμτσούρη-Ανεστοπούλου, στην οδό Μεταμορφώσεως 4 στο Καλαμάκι.

Διαβάστε Περισσότερα

Ένας Αλιμιώτης που ήταν στο Πολυτεχνείο στις 17 Νοεμβρίου 1973, θυμάται...

Όταν έβλεπα τη σιδερένια καγκελόπορτα να υποχωρεί ακαριαία στην επιδρομή του τανκ, να πετάει κάτω παλληκάρια που σκαρφαλωμένα στα ύψιστα σημεία της κρατούσαν την Ελληνική Σημαία και σε κλάσμα δευτερολέπτου να καταπλακώνει από την εισβολή του τανκ, αμέτρητους ανθρώπους , που το μόνο που ζήταγαν ήταν Ελευθερία Ζωής και απλά φώναζαν γι’ αυτό, δεν σκέφτηκα ούτε μία στιγμή πόσο κινδυνεύει η δική μου ζωή, δεν σκέφτηκα ούτε μία στιγμή πόσο κοντά είμαι στον θάνατο (που για πρώτη φορά μου συνέβαινε τότε), σκέφτηκα μόνο πως «Ναι, για την Ελευθερία»!

Διαβάστε Περισσότερα

Ο χρήστης κατανοεί και αποδέχεται ότι δεν του παρέχεται το δικαίωμα να αναπαράγει, αντιγράφει, πωλεί, μεταπωλεί ή/και εκμεταλλεύεται εμπορικά με οποιονδήποτε τρόπο σύνολο ή μέρος του περιεχομένου του alimosonline.gr - Οποιαδήποτε αναπαραγωγή περιεχομένου απαιτεί την έγγραφη συγκατάθεση του συντάκτη. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο info@alimosonline.gr