Άλιμος Online

Κλαδεύονται οι ευκάλυπτοι στην οδό Θεμιστοκλέους

 Κλαδεύονται οι ευκάλυπτοι στην οδό Θεμιστοκλέους

Κλαδεύονται αυτές τις ημέρες οι  ευκάλυπτοι  στην οδό Θεμιστοκλέους, στο πεζοδρόμιο του παλιού σχολείου του Χατζηκωνσταντίνου.

Συνεργείο του Δήμου μας,  έχει ξεκινήσει επίσης το κλάδεμα του συγκεκριμένου δένδρου σε διάφορους δρόμους του Αλίμου.

Ενημερωτικά να πούμε πως οι ευκάλυπτοι είναι ψηλά δένδρα και μπορούν να φτάσουν σε ύψος και τα 90 μέτρα και η περιφέρεια του κορμού τα 8 μέτρα. Τα φύλλα περιέχουν ένα έλαιο γνωστό και ως ευκαλυπτέλαιο, που χρησιμοποιείται στη φαρμακευτική σε διάφορα σπρέι κατά της ρινικής καταρροής.  Από τον κορμό κάποιων άλλων ειδών λαμβάνεται η ρητίνη, χρήσιμη στη βυρσοδεψία και γενικά στη φαρμακευτική.

Μερικοί τα φυτεύουν στον κήπο του σπιτιού τους, αφού εκτός της σκιάς και της δροσιάς που παρέχουν, έχουν  τη δυνατότητα να απομακρύνουν και τα κουνούπια.

 

e-max.it: your social media marketing partner
Ο χρήστης κατανοεί και αποδέχεται ότι δεν του παρέχεται το δικαίωμα να αναπαράγει, αντιγράφει, πωλεί, μεταπωλεί ή/και εκμεταλλεύεται εμπορικά με οποιονδήποτε τρόπο σύνολο ή μέρος του περιεχομένου του alimosonline.gr - Οποιαδήποτε αναπαραγωγή περιεχομένου απαιτεί την έγγραφη συγκατάθεση του συντάκτη. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο info@alimosonline.gr