Άλιμος Online

26 Οκτωβρίου ξεκινά την πλήρη λειτουργία του το Μουσείο Παιχνιδιών στο Παλαιό Φάληρο

26 Οκτωβρίου ξεκινά την πλήρη λειτουργία του το Μουσείο Παιχνιδιών στο Παλαιό Φάληρο

Την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου ξεκινά την πλήρη λειτουργία του το Μουσείο Παιχνιδιών του Μουσείο Μπενάκη, στον εντυπωσιακό πύργο στο Παλαιό Φάληρο.

Ωστόσο, την Κυριακή 22 Οκτωβρίου διοργανώνει open day με δωρεάν είσοδο και μπορείτε να δείτε πρώτοι τις εντυπωσιακές συλλογές παιχνιδιών από διάφορους αιώνες και ηπείρους.

Μετά από αρκετές καθυστερήσεις το Μουσείο Παιχνιδιών ανοίγει τις πόρτες του για το κοινό και αριθμεί μέχρι στιγμής 20.000 παιχνίδια. Πυρήνας της είναι η συλλογή που δώρισε το 1992 η Μαρία Αργυριάδη. Στο Μουσείο θα βρείτε ελληνικά, ευρωπαϊκά, κινέζικα και γιαπωνέζικα παιχνίδια που ξεκινούν από την αρχαιότητα και το Βυζάντιο και φτάνουν έως και το 1960.

Παρουσιάζονται σε θεματικές ενότητες όπως κούκλες, μόδας, κατασκευές, μηχανικά, στρατιωτάκια, τρενάκια, πανηγυριώτικα παιχνίδια, έθιμα παιχνιδιών, θεάτρου κ.λ.π. Τέλος, έχουν δημιουργηθεί και διαδραστικά παιχνίδια εμπνευσμένα από τα εκθέματα.

Από τις 26/10 και μετά, οι ώρες λειτουργίας θα είναι: Πέμπτη-Κυριακή 10:00-18:00

Μουσείο Παιχνιδιών Μουσείου Μπενάκη: Λεωφ.Ποσειδώνος 14 & Τρίτωνος 1, Παλαιό Φάληρο www.benaki.gr

 

Τατιάνα Τζινιώλη

 

e-max.it: your social media marketing partner
Ο χρήστης κατανοεί και αποδέχεται ότι δεν του παρέχεται το δικαίωμα να αναπαράγει, αντιγράφει, πωλεί, μεταπωλεί ή/και εκμεταλλεύεται εμπορικά με οποιονδήποτε τρόπο σύνολο ή μέρος του περιεχομένου του alimosonline.gr - Οποιαδήποτε αναπαραγωγή περιεχομένου απαιτεί την έγγραφη συγκατάθεση του συντάκτη. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο info@alimosonline.gr