Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

To 2ο Γυμνάσιο Αλίμου είναι ένα κόσμημα για τον Άλιμο

To 2ο Γυμνάσιο Αλίμου είναι ένα "κόσμημα" για τον Άλιμο

Στην οδό Αμμοχώστου, στην είσοδο του 2ου Γυμνάσιου Αλίμου, ένα εντυπωσιακό γκράφιτι τραβάει την προσοχή των περαστικών.

Το γκράφιτι αυτό επιμελήθηκε η μαθήτρια του σχολείου Δέσποινα Κλημεντίδου, μαθήτρια της 3ης τάξης του Γυμνασίου, με την βοήθεια της Καθηγήτριας των Καλλιτεχνικών Κας Αρτέμιδος Γώγου. Το έργο επιλέχθηκε για να κοσμήσει την είσοδο του σχολείου, μετά από διαγωνισμό, στον οποίο ψήφισαν τα παιδιά του σχολείου.

Το γκράφιτι στην είσοδο όμως, δεν είναι το μόνο που εντυπωσιάζει στο συγκεκριμένο σχολείο. Εξίσου εντυπωσιακό είναι και το εσωτερικό του σχολείου, που το κοσμούν διάφορα καλλιτεχνήματα και δράσεις. Κολώνες με ψηφιδωτά, βρύσες με ψηφιδωτά, μία υπέροχη ζωγραφιά – μια κερασιά – στην πόρτα της Διευθύντριας και ένας ζωντανός λαχανόκηπος, είναι λίγα από αυτά που κάνουν το συγκεκριμένο σχολείο ξεχωριστό.

Μετά τους τελευταίους βανδαλισμούς που υπέστη το σχολείο – σημειωτέον ότι δεν είναι οι μοναδικοί – οι ελίτσες που καταστράφηκαν, αντικαταστάθηκαν και η Υπηρεσία Περιβάλλοντος του Δήμου, έχει αναλάβει την αποκατάσταση των ζημιών στον κήπο, τους ελαιοχρωματισμούς για να σβηστούν οι διάφορες απρέπειες που είχαν γραφτεί στους τοίχους και την αποκατάσταση της τζαμαρίας του πίνακα ανακοινώσεων.

Ομολογουμένως, είναι ένα σχολείο ξεχωριστό, δείχνει άτομα που αγαπούν και είναι αφοσιωμένα στην δουλειά τους, στην παιδεία, στον πολιτισμό, εκπέμπει θαυμασμό και αγάπη και είναι παράδειγμα προς μίμηση.

Ευχαριστούμε την Διευθύντρια του σχολείου, Δρα Κατερίνα Αραμπατζή για την πολύ ζεστή φιλοξενία και ενημέρωση και της ευχόμαστε να συνεχίσει την τόσο μεγάλη και αξιέπαινη προσπάθεια που κάνει για τη νέα γενιά.


Ελισάβετ Μιτσού