Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Αποκλειστικό: Ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, μάς μίλησε για την κατάρρευση του παραλιακού πεζόδρομου

Αποκλειστικό: Ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, μάς μίλησε για την κατάρρευση του παραλιακού πεζόδρομου

Ανησυχία προκαλούν, η υποχώρηση-κατάρρευση της αντιστήριξης και η καθίζηση μεγάλου τμήματος του πεζόδρομου, αλλά και η κατάσταση γειτονικών τμημάτων που είναι ετοιμόρροπα, στην παραλία Αλίμου, έξω ακριβώς από το Cine Alimos. 

Κάθε μέρα η κατάσταση δυστυχώς χειροτερεύει. Το υπέδαφος του πεζόδρομου έχει υποστεί καθίζηση, τα κάγκελα έχουν υποχωρήσει και ο κίνδυνος είναι άμεσος για μεγαλύτερης έκτασης προβλήματα και καταστροφές.

Οι Υπηρεσίες του Ελληνικού Κράτους (Διοίκηση και υπάλληλοι) κωλυσιεργούν, αδιαφορούν, η εικόνα είναι ντροπιαστική και επικίνδυνη, καθώς ακριβώς από κάτω, υπάρχει κόσμος που αγνοεί-αψηφάει-δεν αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο και κάνει μπάνιο.

Το Alimos Online συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη, στο συγκεκριμένο σημείο της παραλίας όπου είναι το πρόβλημα και ο οποίος μας είπε ότι, η αρμόδια Κτηματική Υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών, αρνείται να δώσει την άδεια επισκευής (και άρα προστασίας του κόσμου), ότι αναγκάστηκε ο Δήμος Αλίμου να τοποθετήσει την προστατευτική περίφραξη και την προειδοποιητική πινακίδα – ενέργειες που όφειλε να κάνει η Κτηματική Υπηρεσία – και  εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ για τις Δημόσιες Υπηρεσίες που είναι ανάξιες και ανίκανες να διαχειριστούν την Δημόσια Περιουσία για το καλό του λαού.

«O συγκεκριμένος χώρος που βρισκόμαστε, ανήκει στην αρμοδιότητα της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου, δηλαδή στο Ελληνικό Δημόσιο, στο Υπουργείο Οικονομικών.

Επί 6 χρόνια, ο Δήμος Αλίμου παρακαλάει να μας επιτρέψουν να επισκευάσουμε αυτό το αίσχος. Όπως βλέπετε όμως, μετά από 6 χρόνια αδιαφορίας και αναλγησίας και απαράδεκτης συμπεριφοράς, βλέπουμε αυτό το χάλι, φτάσαμε σε αυτό το κατάντημα, γιατί οι Υπηρεσίες δεν λειτουργούν αποτελεσματικά, είναι ανάξιες να κάνουν την δουλειά που οφείλουν.

Είναι ντροπή για τον τουρισμό, ντροπή να βλέπουν οι τουρίστες αυτή την εικόνα, είναι ντροπή για την πόλη μας, για την Ελλάδα, για το Ελληνικό Κράτος.

Αυτό που γράψαμε στην ανακοίνωση είναι ακριβές. Λυπούμαστε για την εικόνα, αλλά περισσότερο λυπούμαστε για τα χάλια του Ελληνικού Δημοσίου!

Δίπλα μας – βλέπετε αυτή τη στιγμή – περνάνε τουρίστες. Έρχονται στην Αθηναϊκή Ριβιέρα – όπως την αποκαλούν – και βλέπουν αυτήν την κατάντια. Είναι να ντρέπεται κανείς για το χάλι του Ελληνικού Κράτους.

Δεν έχω άλλα λόγια,…  Λυπάμαι πολύ!

Λυπάμαι που έρχονται τουρίστες από την Κίνα, την Ιαπωνία, στον Άλιμο και βλέπουν την τρύπα του Ελληνικού Κράτους!  

Αυτή είναι η χώρα μας δυστυχώς!»