Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

O Δήμος Αλίμου υπέβαλε πρόταση στο πρόγραμμα Europe for Citizens

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018, 08:25
O Δήμος Αλίμου υπέβαλε πρόταση στο πρόγραμμα Europe for Citizens

Ο Δήμος Αλίμου υπέβαλε πρόταση στο πρόγραμμα Europe for Citizens στη θεματική Democratic engagement and civilparticipation με εταίρους από Ρουμανία, Ισπανία, Μάλτα, Σλοβενία, Ιταλία και Πορτογαλία.

Με ανταγωνιστική διαδικασία σε ευρωπαϊκό επίπεδο και κατόπιν αξιολόγησης η πρόταση του αξιολογήθηκε θετικά. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί το 2020.

Τα θέματα που θα προσεγγιστούν είναι ο ευρωσκεπτικισμός, το μέλλον της Ευρώπης, η διαδικασία λήψης αποφάσεων στην ΕΕ, η δημοκρατία, οι εκλογές Ευρωκοινοβουλίου και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.

Στα πλαίσια του προγράμματος  θα στηριχθεί η ενεργή συμμετοχή των πολιτών μέσα από δράσεις που ενισχύουν το κοινωνικό και πολιτικό ενδιαφέρον εμπλοκής στα κοινά. Κατά τη διάρκεια του έργου θα υλοποιηθούν δράσεις με στόχο την ανάπτυξη δεξιοτήτων και την προώθηση του πνεύματος του εθελοντισμού και της συμμετοχής στα κοινά στους συμμετέχοντες.  

Στα πλαίσια του προγράμματος θα λάβουν χώρα διάφορες εκδηλώσεις και θα δημιουργηθεί ένα διαδραστικό application, όπου οι «παίχτες» θα μαθαίνουν για τους θεσμούς της ΕΕ και τη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Θα δημιουργηθεί δίκτυο βιώσιμης συνεργασίας στο οποίο οι  εταίροι θα εργάζονται σε μια κοινή μακροπρόθεσμη προοπτική, θα μοιράζονται ιδέες, και θα ανταλλάσσουν εμπειρίες

 

Τι διάβασαν περισσότερο οι Αλιμιώτες;
 

Τι έκαναν σήμερα το απόγευμα 200 σκυλάκια Shih Tzu (Σιχ Τσου) στον Άλιμο;

14 Οκτωβρίου, 17:34

Διακόσια περίπου σκυλάκια ράτσας Shih Tzu (Σιχ Τσου), βρέθηκαν σήμερα το απόγευμα με τις "οικογένειές" τους, στο Rubirosa Seaside Delight στον Άλιμο.

 
 

Αύριο ανοίγει το «Beat Coffee & Snack» στον Άλιμο και προσφέρει δωρεάν καφέ

14 Οκτωβρίου, 06:00

Τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου ανοίγει το νέο κατάστημα «Beat Coffee & Snack» στον Άλιμο.

 
 

Ταυτοποιήθηκε το ακέφαλο πτώμα που είχε βρεθεί στον Φλοίσβο – Το Silver Alert είχε σημάνει την εξαφάνιση

11 Οκτωβρίου, 06:26

Ταυτοποιήθηκε, η ακέφαλη σορός που είχε εντοπιστεί στη θαλάσσια περιοχή πλησίον της μαρίνας ΣΕΦ στην 1η Οκτωβρίου.

 
 

Έκλεισε οριστικά ο Ε.Ν.Ο.Α – Το μήνυμα του Προέδρου

12 Οκτωβρίου, 07:25

Καθώς δεν μπόρεσε να βρεθεί λύση για τη μετεγκατάστασή του, λόγω της επερχόμενης ανάπλασης στο Ελληνικό, ο Ελληνικός Ναυτικός Όμιλος Αιγυπτιωτών που στεγάζεται στον Άγιο Κοσμά, έκλεισε οριστικά.

 
 

Ο Ανδρέας Κονδύλης ανακοινώνει την υποψηφιότητά του για τις επόμενες εκλογές

13 Οκτωβρίου, 07:12

Με τις επόμενες δημοτικές εκλογές να διεξάγονται την άνοιξη, οι πρώτες ανακοινώσεις υποψηφίων Δήμαρχων για τους Δήμους της Αττικής έχουν ξεκινήσει.

 
 

To Σαββατοκύριακο θα διεξαχθεί το 1o Street Food Festival του Αλίμου

10 Οκτωβρίου, 06:00

Μπορεί ο κυκλώνας «Ζορμπάς» να ανάγκασε τους διοργανωτές του Street Food Festival να το αναβάλλουν, όμως αυτό το Σαββατοκύριακο μας περιμένουν δεκάδες πάγκοι με «φαγητό δρόμου» και για καλό σκοπό.

 
 

Τροχαίο στη γέφυρα της παραλιακής τα χαράματα

12 Οκτωβρίου, 06:41

Τροχαίο σημειώθηκε τα χαράματα της Παρασκευής στη γέφυρα της παραλιακής. Το τροχαίο σημειώθηκε περίπου στις 06:00 το πρωί στο ρεύμα προς Γλυφάδα.

 
 

Βατραχάκι βρέθηκε σε συσκευασμένη σαλάτα της ΑΒ Βασιλόπουλος – η απάντηση της εταιρείας

11 Οκτωβρίου, 07:03

Από το μεσημέρι της Τρίτης κάνει το γύρο του ελληνικού διαδικτύου η παραπάνω φωτογραφία.

 
 

Ξεκίνησε πριν λίγη ώρα το 1ο Street Food Festival στην παραλία Αλίμου

13 Οκτωβρίου, 12:31

Λίγο μετά τις 13:00, στήθηκαν οι πρώτοι πάγκοι για το 1ο Street Food Festival που διοργανώνει η «Ομάδα Αλληλεγγύης Ανθρώπων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας N. Aττικής» σε συνεργασία με τον Δήμο Αλίμου.

 
 

Κρύσταλλα Βοημίας, ιταλικές λάμπες και παιδικά σετ φαγητού είναι οι νέες αφίξεις στη «Victoria Hamilton»

10 Οκτωβρίου, 08:15

Το κατάστημα “Victoria Hamilton” βρίσκεται στην Αγορά Θουκυδίδου από το 1990 και ομορφαίνει -όλα αυτά τα χρόνια-  τα σπίτια μας.