Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

O Δήμος Αλίμου υπέβαλε πρόταση στο πρόγραμμα Europe for Citizens

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018, 08:25
O Δήμος Αλίμου υπέβαλε πρόταση στο πρόγραμμα Europe for Citizens

Ο Δήμος Αλίμου υπέβαλε πρόταση στο πρόγραμμα Europe for Citizens στη θεματική Democratic engagement and civilparticipation με εταίρους από Ρουμανία, Ισπανία, Μάλτα, Σλοβενία, Ιταλία και Πορτογαλία.

Με ανταγωνιστική διαδικασία σε ευρωπαϊκό επίπεδο και κατόπιν αξιολόγησης η πρόταση του αξιολογήθηκε θετικά. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί το 2020.

Τα θέματα που θα προσεγγιστούν είναι ο ευρωσκεπτικισμός, το μέλλον της Ευρώπης, η διαδικασία λήψης αποφάσεων στην ΕΕ, η δημοκρατία, οι εκλογές Ευρωκοινοβουλίου και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.

Στα πλαίσια του προγράμματος  θα στηριχθεί η ενεργή συμμετοχή των πολιτών μέσα από δράσεις που ενισχύουν το κοινωνικό και πολιτικό ενδιαφέρον εμπλοκής στα κοινά. Κατά τη διάρκεια του έργου θα υλοποιηθούν δράσεις με στόχο την ανάπτυξη δεξιοτήτων και την προώθηση του πνεύματος του εθελοντισμού και της συμμετοχής στα κοινά στους συμμετέχοντες.  

Στα πλαίσια του προγράμματος θα λάβουν χώρα διάφορες εκδηλώσεις και θα δημιουργηθεί ένα διαδραστικό application, όπου οι «παίχτες» θα μαθαίνουν για τους θεσμούς της ΕΕ και τη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Θα δημιουργηθεί δίκτυο βιώσιμης συνεργασίας στο οποίο οι  εταίροι θα εργάζονται σε μια κοινή μακροπρόθεσμη προοπτική, θα μοιράζονται ιδέες, και θα ανταλλάσσουν εμπειρίες

 

Τι διάβασαν περισσότερο οι Αλιμιώτες;
 

Συμβαίνει τώρα: Τρίτο τηλεφώνημα για βόμβα σε κατάστημα της Αγοράς Θουκυδίδου

12 Δεκεμβρίου, 09:31

Ακόμη ένα τηλεφώνημα για βόμβα σε γνωστό, κλειστό, κατάστημα της Αγοράς της Θουκυδίδου, δέχθηκε πριν λίγη ώρα η αστυνομία.

 
 

Πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του «Ομήρου»

7 Δεκεμβρίου, 20:45

Πραγματοποιήθηκαν λίγο μετά τις 19:00 τα επίσημα αποκαλυπτήρια του γλυπτού που κοσμεί πλέον τον κυκλικό κόμβο της Λ. Ιωνίας.

 
 

Το Christmas Fantasy, το χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο του Ελληνικού, ανοίγει σήμερα τις πόρτες του

7 Δεκεμβρίου, 06:15

Το χριστουγεννιάτικο χωριό Christmas Fantasy Fun Park and Theater ανοίγει τις πόρτες του και σας περιμένει για να γιορτάσετε φέτος τα πιο μαγικά Χριστούγεννα.

 
 

Re–Mallia: Το νέο αντρικό κομμωτήριο του Αλίμου

7 Δεκεμβρίου, 08:38

Τι χρειάζεται ένας άντρας για να βγαίνει πάντα περιποιημένος και «στην τρίχα» έξω; Τα μαλλιά αλλά και τα μούσια, το trend των τελευταίων ετών, είναι από εκείνα που κανένας άντρας δεν εμπιστεύεται όπου κι όπου.

 
 

Όσα θες να ξέρεις για το καρουζέλ που θα στηθεί στην Πλατεία Καραϊσκάκη

11 Δεκεμβρίου, 08:01

Μπορεί ο Άλιμος να μετατρέπεται σε μία μεγάλη Παραμυθούπολη τα τελευταία 4 χρόνια, όμως για πρώτη φορά φέτος θα έχουμε καρουζέλ στην Πλατεία Καραϊσκάκη.

 
 

Τι είναι το Alimos Express που θα στηθεί στην Αγορά Θουκυδίδου

10 Δεκεμβρίου, 08:00

Το Alimos Express είναι το «καμάρι» της φετινής Παραμυθούπολης.

 
 

Τροχαίο στη Λεωφόρο Αλίμου

7 Δεκεμβρίου, 08:05

Τροχαίο ατύχημα έγινε το βράδυ της Πέμπτης, λίγο μετά τις 23:00, στην Λεωφόρο Αλίμου, στο ύψος του καταστήματος «Διάφανο».

 
 

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Παραμυθούπολης Αλίμου

9 Δεκεμβρίου, 14:10

Ο Άλιμος για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά μετατρέπεται σε Παραμυθούπολη.

 
 

Χριστουγεννιάτικο Bazaar στην Ilen Fashion

8 Δεκεμβρίου, 09:00

Χριστουγεννιάτικο Bazaar διοργανώνει η Ilen Fashion.

 
 

Οικογενειακός γιατρός: Οσοι δεν δηλώσουν χάνουν τη δυνατότητα προληπτικού ελέγχου

8 Δεκεμβρίου, 08:30

Από την 1η Ιανουαρίου 2019 λαμβάνει υποχρεωτική μορφή για όλους ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού, ωστόσο πολλοί πολίτες δεν έχουν ακόμη εγγραφεί στο σύστημα.