Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Καλαμακίου γιορτάζει τα 70 χρόνια προσκοπισμού

Το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Καλαμακίου γιορτάζει τα 70 χρόνια προσκοπισμού

Από το πρωί η παραλία Αλίμου έχει γεμίσει προσκόπους κάθε ηλικίας.

Μικροί και μεγάλοι βρίσκονται εκεί ώστε να συμμετάσχουν στις δράσεις για το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Καλαμακίου που φέτος κλείνει τα 70 χρόνια του.

Είναι μία ευκαιρία να γνωρίσετε από κοντά τους προσκόπους και να μιλήσετε μαζί τους και φυσικά, να συμμετάσχετε στις δεκάδες δράσεις που έχουν οργανώσει για τους Αλιμιώτες και τις Αλιμιώτισσες.

Πίστα με laser tag, πίστα περιπέτειας, κωπηλασία, παιχνίδια, pop up μουσείο με πλούσιο φωτογραφικό υλικό είναι μερικά μόνο απ όσα ετοιμάζουν οι Πρόσκοποι για αυτό το διήμερο. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν σήμερα στις 11:00 και στις 20:00 πραγματοποιήθηκε η κεντρική εκδήλωση στο Cine Άλιμος.

Το κοινό χαιρέτησε και καλωσόρισε ο Αρχηγός Συστήματος, Χάρης Σκορδής, ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Φέτος κλείνουμε τα 70 χρόνια στον Άλιμο. 70 χρόνια γεμάτα αγάπη για την πόλη, για τα παιδιά και τους φίλους μας».

Τη σκυτάλη πήρε ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, ο οποίος χαρακτήρισε τους προσκόπους ως «πολύ ζωντανό κύτταρο παιδείας και κοινωνικής αλληλεγγύης». Αφού τους ευχαρίστησε για τη δουλειά που κάνουν για τη νεολαία της πόλης αλλά και τις αξίες που μεταδίδουν, ευχήθηκε να συνεχίσουν με τον ίδιο δραστήριο και δημιουργικό τρόπο.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης, Μάνθος Παπαματθαίου, δήλωσε στη συνέχεια: «Ήμουν εδώ που γιορτάσαμε τα 25 χρόνια του Συστήματος. Μετά τα 50 και τώρα, τα 70. Το 1948, όταν ξεκίνησε ο προσκοπισμός στην Κοινότητα Καλαμακίου δεν υπήρχε τίποτα και ‘ξεκίνησε΄ μαζί με το 1ο Δημοτικό, στο οποίο άλλωστε στεγάζονταν».

Την παρουσίαση της βραδιάς ανέλαβαν οι δύο παλιοί βαθμοφόροι Ελπίδα και Μάνος, ενώ το βίντεο με την ιστορική αναδρομή απέσπασε ένα δυνατό χειροκρότημα.

Από τη Δημοτική Αρχή, το παρών έδωσε ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, και οι Αντιδήμαρχοι Στέφανος Διαμαντής, Αναστασία Σιμητροπούλου και Λουκία Μελισσαράτου. 

Τιμητική πλακέτα απένειμαν στον Δήμαρχο Ανδρέα Κονδύλη και στον Αντιδήμαρχο Στέφανο Διαμαντή, για την προσφορά και την βοήθειά τους στον εορτασμό των 70 χρόνων. Τους προσέφεραν επίσης, το χαρακτηριστικό μαντήλι των Προσκόπων και την αναμνηστική φανέλα της επετείου. 

Οι εκδηλώσεις θα συνεχίσουν και αύριο από τις 11:00 έως τις 14:00 στην παραλία Αλίμου και σας περιμένουν να παίξετε μαζί τους και να τους γνωρίσετε. Η συμμετοχή, φυσικά, είναι δωρεάν και το κάλεσμα ανοιχτό προς όλους.

Φωτογραφίες από τις δραστηριότητες του Σαββάτου και το Pop Up Μουσείο με το πλούσιο φωτογραφικό υλικό:

 

Κείμενο: Τατιάνα Τζινιώλη

Φωτογραφίες: Ευστάθιος Κατσίπης