Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία η αριστερή λωρίδα στη διασταύρωση Ιωνίας και Μυρτιδιωτίσσης

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018, 08:30
Δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία η αριστερή λωρίδα στη διασταύρωση Ιωνίας και Μυρτιδιωτίσσης

Δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία, η λωρίδα αλλαγής πορείας (αριστερή) της Λεωφόρου Ιωνίας, στη διασταύρωση με την Μυρτιδιωτίσσης.

Τοποθετήθηκε αντίστοιχη πινακίδα με ενημερωτικό βέλος υποχρεωτικής πορείας, προειδοποιητική οριζόντια σήμανση επί του οδοστρώματος, όπως επίσης και ενδεικτικοί ανακλαστήρες («μάτια γάτας»).

Η μέχρι τώρα κατάσταση στη διασταύρωση αυτή, είχε φτάσει στο απροχώρητο, εξαιτίας της νοοτροπίας και συμπεριφοράς των οδηγών, που δεν τηρούσαν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και στάθμευαν τα αυτοκίνητά τους στο τμήμα αυτό, παρά τις απαγορευτικές διαγραμμίσεις «ZEBRA», που είχε σημάνει ο Δήμος επί του οδοστρώματος.

Η κατά συρροή παράνομη στάθμευση στην λωρίδα αυτή (για αριστερή στροφή από Λεωφόρο Ιωνίας προς Μυρτιδιωτίσσης), είχε σαν αποτέλεσμα την παντελή έλλειψη ορατότητας για τους οδηγούς που ήθελαν από Λεωφόρο Ιωνίας να στρίψουν προς Μυρτιδιωτίσσης, όπως επίσης και γι’ αυτούς που ήθελα να διασταυρώσουν τη Λεωφόρο Ιωνίας και από Μυρτιδιωτίσσης να περάσουν προς την οδό Θεσπρωτίας. Ακόμη περιορισμένη ορατότητα, είχαν και οι οδηγοί που απλώς κινούμενοι επί της Λεωφόρου Ιωνίας είχαν κατεύθυνση προς τον Λόφο Πανί.

Μετά από ερώτηση που τέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 26ης Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης, δεσμεύτηκε να επαναφέρει τη σήμανση στην αρχική της μορφή, ενέργεια που έγινε πριν λίγες μέρες.

Ας ελπίσουμε ότι αυτή η διαμόρφωση του οδοστρώματος και η αντίστοιχη σήμανση, θα αποτρέψει τους οδηγούς να σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους στο συγκεκριμένο τμήμα και δεν αναγκάζονται τα αρμόδια όργανα να επιβάλλουν πρόστιμα λόγω κατάληψης ενεργής λωρίδας κυκλοφορίας.

Τι διάβασαν περισσότερο οι Αλιμιώτες;
 

Συμβαίνει τώρα: Τρίτο τηλεφώνημα για βόμβα σε κατάστημα της Αγοράς Θουκυδίδου

12 Δεκεμβρίου, 09:31

Ακόμη ένα τηλεφώνημα για βόμβα σε γνωστό, κλειστό, κατάστημα της Αγοράς της Θουκυδίδου, δέχθηκε πριν λίγη ώρα η αστυνομία.

 
 

Όσα θες να ξέρεις για το καρουζέλ που θα στηθεί στην Πλατεία Καραϊσκάκη

11 Δεκεμβρίου, 08:01

Μπορεί ο Άλιμος να μετατρέπεται σε μία μεγάλη Παραμυθούπολη τα τελευταία 4 χρόνια, όμως για πρώτη φορά φέτος θα έχουμε καρουζέλ στην Πλατεία Καραϊσκάκη.

 
 

Τι είναι το Alimos Express που θα στηθεί στην Αγορά Θουκυδίδου

10 Δεκεμβρίου, 08:00

Το Alimos Express είναι το «καμάρι» της φετινής Παραμυθούπολης.

 
 

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Παραμυθούπολης Αλίμου

9 Δεκεμβρίου, 14:10

Ο Άλιμος για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά μετατρέπεται σε Παραμυθούπολη.

 
 

Χριστουγεννιάτικο Bazaar στην Ilen Fashion

8 Δεκεμβρίου, 09:00

Χριστουγεννιάτικο Bazaar διοργανώνει η Ilen Fashion.

 
 

Οικογενειακός γιατρός: Οσοι δεν δηλώσουν χάνουν τη δυνατότητα προληπτικού ελέγχου

8 Δεκεμβρίου, 08:30

Από την 1η Ιανουαρίου 2019 λαμβάνει υποχρεωτική μορφή για όλους ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού, ωστόσο πολλοί πολίτες δεν έχουν ακόμη εγγραφεί στο σύστημα.

 
 

Βάρκιζα: Θανατηφόρο τροχαίο στα Λιμανάκια

9 Δεκεμβρίου, 15:59

Θανατηφόρο δυστήχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, λίγο μετά τις 15:00, στο 33ο χλμ. της Λεωφόρου Αθηνών- Σουνίου, μετά τα «λιμανάκια» κοντά στο Riba's.

 
 

Bread Bakery: Ο νέος φούρνος του Αλίμου αναζητά προσωπικό

9 Δεκεμβρίου, 07:00

Ο φούρνος Bread Bakery άνοιξε στο Άνω Καλαμάκι το φθινόπωρο.

 
 

Επίθεση του Ρουβίκωνα στο Δημαρχείο Αλίμου

10 Δεκεμβρίου, 07:10

Επίθεση στο Δημαρχείο του Αλίμου πραγματοποίησαν μέλη του Ρουβίκωνα νωρίς το πρωί της Δευτέρας, με αφορμή το θάνατο οδηγού απορριμματοφόρου στις 16 Νοεμβρίου.

 
 

Οι Κυριακές στο «Μπαraki» έχουν τρία διαφορετικά μουσικά σχήματα

8 Δεκεμβρίου, 07:30

Με τρία διαφορετικά μουσικά σχήματα υποδέχονται το απόγευμα της Κυριακής στο «Μπαraki».