Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία η αριστερή λωρίδα στη διασταύρωση Ιωνίας και Μυρτιδιωτίσσης

Δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία η αριστερή λωρίδα στη διασταύρωση Ιωνίας και Μυρτιδιωτίσσης

Δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία, η λωρίδα αλλαγής πορείας (αριστερή) της Λεωφόρου Ιωνίας, στη διασταύρωση με την Μυρτιδιωτίσσης.

Τοποθετήθηκε αντίστοιχη πινακίδα με ενημερωτικό βέλος υποχρεωτικής πορείας, προειδοποιητική οριζόντια σήμανση επί του οδοστρώματος, όπως επίσης και ενδεικτικοί ανακλαστήρες («μάτια γάτας»).

Η μέχρι τώρα κατάσταση στη διασταύρωση αυτή, είχε φτάσει στο απροχώρητο, εξαιτίας της νοοτροπίας και συμπεριφοράς των οδηγών, που δεν τηρούσαν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και στάθμευαν τα αυτοκίνητά τους στο τμήμα αυτό, παρά τις απαγορευτικές διαγραμμίσεις «ZEBRA», που είχε σημάνει ο Δήμος επί του οδοστρώματος.

Η κατά συρροή παράνομη στάθμευση στην λωρίδα αυτή (για αριστερή στροφή από Λεωφόρο Ιωνίας προς Μυρτιδιωτίσσης), είχε σαν αποτέλεσμα την παντελή έλλειψη ορατότητας για τους οδηγούς που ήθελαν από Λεωφόρο Ιωνίας να στρίψουν προς Μυρτιδιωτίσσης, όπως επίσης και γι’ αυτούς που ήθελα να διασταυρώσουν τη Λεωφόρο Ιωνίας και από Μυρτιδιωτίσσης να περάσουν προς την οδό Θεσπρωτίας. Ακόμη περιορισμένη ορατότητα, είχαν και οι οδηγοί που απλώς κινούμενοι επί της Λεωφόρου Ιωνίας είχαν κατεύθυνση προς τον Λόφο Πανί.

Μετά από ερώτηση που τέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 26ης Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης, δεσμεύτηκε να επαναφέρει τη σήμανση στην αρχική της μορφή, ενέργεια που έγινε πριν λίγες μέρες.

Ας ελπίσουμε ότι αυτή η διαμόρφωση του οδοστρώματος και η αντίστοιχη σήμανση, θα αποτρέψει τους οδηγούς να σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους στο συγκεκριμένο τμήμα και δεν αναγκάζονται τα αρμόδια όργανα να επιβάλλουν πρόστιμα λόγω κατάληψης ενεργής λωρίδας κυκλοφορίας.