Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Τέλος Οκτωβρίου θα διεξαχθεί στον Άλιμο ο 15ος Ανοιχτός Διαγωνισμός Λύσης Σκακιστικών Προβλημάτων

Τέλος Οκτωβρίου θα διεξαχθεί στον Άλιμο ο 15ος Ανοιχτός Διαγωνισμός Λύσης Σκακιστικών Προβλημάτων

Την Κυριακή 28 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί στην πόλη μας ο 15ος Ανοιχτός Διαγωνισμός Λύσης Σκακιστικών Προβλημάτων.

Θα συμμετέχουν τα σωματεία της Αττικής και ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 28/10, 17:00 – 20:00, στην  αίθουσα του Σκακιστικού Συλλόγου Αλίμου "Θουκιδίδης" στο “Ευπαλίνειο” Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ) Αλίμου (αίθουσα εκδηλώσεων), που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Δωδεκανήσου και Πάτμου.

Τον διαγωνισμό διοργανώνει η Επιτροπή Καλλιτεχνικού Σκακιού.

Επισημαίνεται ότι η διοργάνωση αυτή θα αναδείξει τον «Πρωταθλητή Αττικής στη λύση σκακιστικών προβλημάτων για το έτος 2018». Ο πρώτος στην κατάταξη νικητής ή νικήτρια κάτω των 23 ετών θα αναδειχθεί «Πρωταθλητής εφήβων Αττικής στη λύση σκακιστικών προβλημάτων». 
Η διάρκεια του Διαγωνισμού θα είναι τρεις ώρες

Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να λύσουν 12 προβλήματα, από έξι διαφορετικές κατηγορίες: δύο προβλήματα των 2 κινήσεων, δύο των 3 κινήσεων, δύο περισσοτέρων κινήσεων , δύο αντίστροφα (self-mate), δύο βοηθητικά (help-mate) και δύο σπουδές. Σε περίπτωση επίλυσης ίδιου αριθμού προβλημάτων από κάποιους λύτες, κριτήριο ισοβαθμίας είναι ο χρόνος που απαιτήθηκε για τη συνολική λύση.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη, χωρίς παράβολο. Θα διαγωνισθούν όλοι στην επίλυση των ίδιων προβλημάτων, ανεξάρτητα από ηλικία και βαθμό έλο. Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να υποβληθούν μέχρι το Σάββατο 27 Οκτωβρίου στον κ. Γαρουφαλίδη Γιάννη (e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Τηλ. 6938792281), αλλά και στον αγωνιστικό χώρο πριν την έναρξη του διαγωνισμού.

Στους πρώτους νικητές θα δοθούν κύπελλο, μετάλλια. και υλικό σχετικό με τα σκακιστικά προβλήματα.