Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Ο ΣΑΖΑ ανακοίνωσε πως δε θα αναλάβει νέα περιστατικά

Ο ΣΑΖΑ ανακοίνωσε πως δε θα αναλάβει νέα περιστατικά

Ο φιλοζωικός σύλλογος Αλίμου «ΣΑΖΑ», σε ανακοίνωσή του δήλωσε πως δε μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες νέων περιστατικών.

Στη μακροσκελή ανακοίνωσή του ανέφερε αναλυτικά τους 10 λόγους για τους οποίους αδυνατεί να προσφέρει παραπάνω βοήθεια, όσο κι αν το θέλει.

Θα συνεχίσει να φροντίζει τα ζωάκια που ήδη φιλοξενεί σε διάφορα σημεία και η σελίδα του θα λειτουργεί αποκλειστικά για την προώθηση υιοθεσιών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Μετά απο 23 χρόνια συνεχούς φιλοζωικής προσφοράς το ΔΣ του συλλόγου μας βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να αποφασίσει ότι δεν θα αναλάβει άλλα περιστατικά και θα περιοριστεί μόνον σε όσα έχει ήδη αναλάβει.
Θα συνεχίσουμε να φροντίζουμε όσα ζώα ήδη φιλοξενούμε και όσα φροντίζουμε σε διάφορα σημεία.
Η σελίδα θα λειτουργεί μόνον για προώθηση υιοθεσιών,κατά προτεραιότητα του Αλίμου,αναρτήσεις ζώων που βρέθηκαν η χάθηκαν και γενικά με θέματα φιλοζωικού ενδιαφέροντος.

Νοιώθουμε όμως την ανάγκη να εξηγήσουμε πως έχει η κατάσταση και φθάσαμε να ξεπεράσουμε τα όρια μας.

1.Το 1996 μία μικρή ομάδα κατοίκων του Αλίμου ίδρυσε τον σύλλογο ΣΑΖΑ και ξεκίνησε στειρώσεις και υιοθεσίες κυρίως σκύλων. Με τα χρόνια τα πρόσωπα άλλαξαν, έφυγαν και ήλθαν άλλα μέλη, μόνον δύο παρέμειναν όλα τα χρόνια στον Σύλλογο και σταδιακά προστέθηκαν και άλλα 3-4 ενεργά μέλη. 
2.Στειρώθηκαν και προωθήθηκαν σε υιοθεσία δεκάδες ζώα κυρίως σκύλοι ,καταφέρνοντας να μειωθεί σημαντικά ο αριθμός τους. Οι παλιοί Καλαμακιώτες θα θυμούνται τις αγέλες σκύλων που κυκλοφορούσαν στις γειτονιές του Αλίμου.
3.Ο σύλλογος δεν επιδοτείται απο κανένα φορέα ,ούτε απο τον Δήμο και κανένας εθελοντής του δεν αμοίβεται από πουθενά.
4.Κάθε ένας εθελοντής προσπαθεί παράλληλα με την εργασία του,την οικογένεια του, τις χαρές του ,τις λύπες του και τα προσωπικά του προβλήματα να προσφέρει ότι περισσότερο μπορεί για να βοηθήσει τα αδέσποτα.
5.Ο Δήμος εφαρμόζει πρόγραμμα προστασίας των αδέσποτων,όπως προβλέπει ο Νόμος συνεργαζόμενος με διάφορα κτηνιατρικά κέντρα ανάλογα με τις συμβάσεις που έχει συνάψει αλλά σε καμμία περίπτωση δεν είναι δυνατό να καλύψει όλα τα περιστατικά που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του 24ώρου χωρίς τη συνεργασία των φιλόζωων.
6.Τα τελευταία χρόνια δημιουργήθηκε η σελίδα μας στο facebook για καλύτερη επικοινωνία μεταξύ φιλόζωων και για την προώθηση υιοθεσιών.Ακολουθείται απο 6300 + μέλη ,δέχεται δε καθημερινά πάρα πολλά μηνύματα και αιτήματα για συμβουλές,τραυματισμούς,κακοποιήσεις,εγκαταλείψεις και έχει ανταποκριθεί στα περισσότερα..
7.Από τα 6300+ μέλη δεν είναι ούτε δέκα αυτοί που έχουν προσφέρει ένα ευρώ στον σύλλογο,αντιθέτως σχεδόν όλοι θεωρούν ότι με το να μας γνωστοποιήσουν το περιστατικό έχουν ολοκληρώσει το φιλοζωικό τους καθήκον και εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να ανταποκριθούμε ,χωρίς να αναρωτηθούν αν έχουμε χώρο ,χρόνο,χρήματα για να το καλύψουμε η αν αντιμετωπίζουμε κάποιο σοβαρό προσωπικό μας πρόβλημα.
8.Τα έσοδα μας προέρχονται από ελάχιστες συνδρομές και απο μπαζάρ, δεν ξεπερνούν δε τα 500-600€ ετησίως ,όλα τα άλλα έξοδα τα καλύπταμε μέχρι σήμερα με δικά μας χρήματα!!! Αυτό όμως λόγω της κρίσης που βιώνουμε δεν μπορεί να συνεχιστεί.
9.Κάθε ανάρτηση στη σελίδα ακολουθείται από πολλά σχόλια, likes,gif ,αλλά και κριτική για το τι κάναμε ,τι δεν κάναμε, πως το κάναμε,αλλά σχεδόν χωρίς καμμία βοήθεια.Τελευταίως δε δεχθήκαμε από κάποιες και προσωπικά κακοήθη σχόλια....
10.Σχεδόν όλες τις μέρες και ώρες,εορτές και αργίες ,μεσημέρια και βράδια δεχόμαστε με επιμονή κλήσεις στα προσωπικά μας τηλέφωνα ,χωρίς να ενδιαφέρει κανέναν αν ενοχλεί εμάς η την οικογένεια μας.

Κάπως έτσι φθάσαμε στο σημείο να αποφασίσουμε ότι δεν μπορούμε να αναλάβουμε πλέον άλλο περιστατικό.
Eλπίζουμε στο μέλλον οι συνθήκες να επιτρέψουν να κάνουμε περισσότερα. Ευχαριστούμε πολύ όσους στάθηκαν δίπλα μας μέχρι σήμερα.