Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Τι να κάνεις τον Αύγουστο στο Αλιμο-νήσι

Τι να κάνεις τον Αύγουστο στο Αλιμο-νήσι

Αν τον Αύγουστο μείνεις στον Άλιμο σου έχουμε ένα μίνι-πρόγραμμα ημέρας. Δικαίως λέμε την πόλη μας Αλιμο-νήσι, καθώς έχουμε απ όλα.

Η μέρα σου θα ξεκινήσει με ένα χαλαρό καφεδάκι σε κάποια από τις καφετέριες - στέκια του Καλαμακίου.

Μόλις πιεις το καφεδάκι σου, θα περάσεις την παραλιακή για να βρεθείς στην Ακτή του Ηλίου ή στην ελεύθερη πλαζ. Θα αράξεις στην ξαπλώστρα κάποιου beach bar και επειδή ήδη θα έχει πάει μεσημέρι, θα παραγγείλεις μία κρύα μπύρα με κάποιο σνακ.

Μόλις ο ήλιος αρχίζει να δύει θα πας σπίτι να κάνεις ντους ώστε η αλμύρα της θάλασσας να φύγει και είναι η ώρα για έξοδο. Ουζάκι; Φαγητό; Ποτάκι; Μπορείς να επιλέξεις από κάποιο παραλιακό bar έως κάποιο από τα μεζεδοπωλεία και τις ταβέρνες.

Οι όμορφες αυλές και βεράντες που βρίσκονται σε γνωστά μαγαζιά της πόλης μας, σε περιμένουν για να σε δροσίσουν. Μετά το φαγητό, μίας και έχει βραδιάσει, είναι καλή ώρα για ταινιούλα στον θερινό κινηματογράφο της παραλίας μας, αλλά και μία βόλτα με το τρενάκι που βρίσκεται στο σημείο και σε πάει βόλτα σε όλη την παραλία.

Και κάπως έτσι, η μέρα σου ολοκληρώθηκε και εσύ δεν έφυγες καθόλου από τα όρια του Δήμου μας. Αν δεν πας διακοπές φέτος, ή η άδειά σου ήταν πριν/μετά τον Αύγουστο, τότε κάνε διακοπές στην πόλη σου. Στο Αλιμονήσι!

 

Τατιάνα Τζινιώλη