Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Διεκδίκηση μεγάλων έργων για τον Άλιμο: Νέο Δημαρχείο και Δημοτικό Κοιμητήριο

Διεκδίκηση μεγάλων έργων για τον Άλιμο: Νέο Δημαρχείο και Δημοτικό Κοιμητήριο

Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε χθες το βράδυ, 13 Ιανουαρίου 2020, η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Δημοτική Αρχής.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης έδωσε τις ευχές του σε όλους τους παρευρισκόμενους για την νέα χρονιά, δήλωσε ότι η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει το δύσκολο έργο της και παρουσίασε τους τέσσερεις άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθούν το έτος 2020.  Οι τέσσερεις άξονες είναι: Περιβάλλον και απορρίμματα, Υλοποίηση μεγάλων έργων, Διεκδίκηση μεγάλων έργων και Πολιτισμός.

Για το «Περιβάλλον και Απορρίμματα» ο Δήμαρχος δήλωσε ότι θα ξεκινήσει σύντομα τρίτο ρεύμα αποκομιδής βιοαποβλήτων (καφέ κάδοι) και θα αυξηθεί η ποσότητα και ποιότητα των ανακυκλώσιμων (μπλε κάδοι).

Σχετικά με τον άξονα «Υλοποίηση μεγάλων έργων» ο Δήμαρχος ανέφερε ότι σύντομα ολοκληρώνεται η αντικατάσταση του φωτισμού της πόλης με λαμπτήρες Led και  ότι θα υλοποιηθούν τα εξής έργα: ανάπλαση της Πλατείας Καραϊσκάκη, δημιουργία στίβου στο γήπεδο Τραχώνων και ολοκλήρωση του σχεδίου πόλης για την περιοχή Τρουμπάρι.

Σημαντική δήλωση του Δημάρχου στον άξονα «Διεκδίκηση μεγάλων έργων» ήταν ότι συμπεριέλαβε τα εξής: Κλειστό Στάδιο στο Κάτω Καλαμάκι, νέο Παιδικό Σταθμό στο Άνω Καλαμάκι, ανέγερση νέου Δημαρχείου, γιατί όπως είπε: «το παρών Δημαρχείο είχε κατασκευαστεί την εποχή που ο Άλιμος είχε 15,000 κατοίκους, ενώ τώρα η πόλη μας αριθμεί περίπου 60,000 κατοίκους»  και Δημοτικό Κοιμητήριο «αναγκαίο, γιατί ο Άλιμος είναι ο μοναδικός Δήμος στα νότια προάστια που δεν έχει νεκροταφείο».

Σχετικά με τον άξονα «Πολιτισμό», ο Δήμαρχος δήλωσε ότι στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα προταθεί να κηρυχθεί το έτος 2020 «Έτος Τοπικής Ιστορίας».  Επίσης, για τον εορτασμό των 200 ετών από την Απελευθέρωση (Ελλάδα 2021) θα γίνει παρουσίαση της ιστορίας του Δήμου μας, οργανώνοντας για το 2021 το «5ο Διεθνές Συμπόσιο για τον Θουκυδίδη».

Κλείνοντας την ομιλία του ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Υπουργό Εσωτερικών για την βοήθεια του προς τον Δήμο Αλίμου που είχε σαν αποτέλεσμα να λυθεί το πρόβλημα με την Δημοτική Συγκοινωνία.  Σύντομα «θα δούμε τα δημοτικά λεωφορεία στους δρόμους στην πόλης μας», είπε ο Δήμαρχος.