Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση του Τάσου Μπουντούρη μετά το τροχαίο στον Άλιμο

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση του Τάσου Μπουντούρη μετά το τροχαίο στον Άλιμο

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση του Ολυμπιονίκη, Τάσου Μπουντούρη, μετά από το σοβαρό τροχαίο το βράδυ της Δευτέρας στη Λ. Ποσειδώνος, στο ύψος του Καλαμακίου.

Οι γιατροί ωστόσο αναφέρουν πως είναι αισιόδοξοι, καθώς το πρωί της Τετάρτης είχαν την πρώτη αχτίδα ελπίδας μετά την αξονική τομογραφία.

 Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην «Καθημερινή» ο Γεώργιος Γεωργιάδης, διευθυντής στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένος ο Ολυμπιονίκης, τα δείγματα είναι σαφώς καλύτερα από την Τρίτη και οι κακώσεις παρουσιάζουν μία μικρή υποχώρηση. Υπενθυμίζεται ότι ο Τάσος Μπουντούρης είχε σοβαρό τροχαίο το βράδυ της Δευτέρας, στο Καλαμάκι, όταν με τη μηχανή του έπεσε στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου που οδηγούσε ο προπονητής Νίκος Γέμελος.

Από τη σύγκρουση ο κ. Μπουντούρης τραυματίστηκε σοβαρά κι έκτοτε νοσηλεύεται διασωληνωμένος, σε καταστολή. Αρχικά νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Metropolitan αλλά το μεσημέρι της Τετάρτης μεταφέρθηκε στο ΓΝΑ, καθώς είναι αξιωματικός Αεροπορίας.

Οι πρώτες εξετάσεις έδειξαν κρανιοεγκεφαλική κάκωση, κατάγματα στο οστικό κρανίο, την κλείδα, των πλευρών και μία θλάση στον αριστερό πνεύμονα. Οι γιατροί είχαν εκτιμήσει ότι η κατάσταση ήταν ιδιαίτερα κρίσιμη ωστόσο τα ευρήματα της αξονικής που έγιναν την Τετάρτη δίνουν ελπίδα για τον Ολυμπιονίκη της ιστιοπλοΐας.

Ο Τάσος Μπουντούρης έχει μετάσχει επτά φορές σε Ολυμπιακούς αγώνες, ενώ το 1980 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, στην κλάση Soling, με πλήρωμα τους Τάσο Γαβρίλη και Αριστείδη Ραπανάκη ενώ έχει αναδειχθεί τρεις φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής.