Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Ο Δήμαρχος Αλίμου και ο υπεύθυνος για τη Δημοτική Αστυνομία μάς μιλούν για τα μέτρα απαγόρευσης στον Άλιμο

Ο Δήμαρχος Αλίμου και ο Yπεύθυνος για τη Δημοτική Αστυνομία μάς μιλούν για τα μέτρα απαγόρευσης στον Άλιμο

Τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας που εξήγγειλε τη Δευτέρα η Κυβέρνηση, τηρούνται στη πόλη μας.

Από το πρωί της Δευτέρας η Δημοτική Αστυνομία -όπως και οι ίδιοι διαπιστώσαμε με επιτόπια ρεπορτάζ -, πραγματοποιεί ελέγχους και περιπολίες σε διάφορα σημεία του Αλίμου.

Ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης μας δήλωσε στο Alimos Online:

«Η κατάσταση στον Άλιμο είναι σε γενικές γραμμές αρκετά καλή. Ο περισσότερος κόσμος έχει αντιληφθεί ότι το "μένουμε σπίτι" αφορά πρώτα από όλα το δικό του συμφέρον, την προστασία της υγείας του και των δικών του. Γι αυτό και η κυκλοφορία έχει περιοριστεί αρκετά. Ταυτόχρονα, διενεργούνται συνεχώς έλεγχοι από την Ελληνική Αστυνομία και τη Δημοτική Αστυνομία, με στόχο να εντοπιστούν όσοι κυκλοφορούν χωρίς να είναι ανάγκη, θέτοντας σε κίνδυνο τον εαυτό τους και τους άλλους.

Παρακαλούμε όλους τους πολίτες να αποφεύγουν την κυκλοφορία χωρίς σοβαρό λόγο, ώστε να έχουμε κι εδώ τις δυσάρεστες εξελίξεις που βλέπουμε στην Ιταλία, την Ισπανία, τις ΗΠΑ και αλλού. Παράκληση, επίσης, τα χρησιμοποιημένα γάντια και τις μάσκες να μην τα πετάνε στο δρόμο ή στους κάδους ανακύκλωσης. Τα γάντια και οι μάσκες μπαίνουν σε σακούλα που την δένουμε και την πετάμε στον κάδο απορριμμάτων».

Όπως μας είπε σε ερώτησή μας ο Δημοτικός Σύμβουλος και Εντεταλμένος για την Δημοτική Αστυνομία, Γιάννης Βέργης, οι πολίτες πειθαρχούν τηρώντας τα μέτρα αυτοπροστασίας και δεν έχει βεβαιωθεί καμία παράβαση προς το παρόν.  Συνέχισε αναφέροντας πως "οι πολίτες τηρούν αυστηρά τα μέτρα και τα σέβονται, αντιλαμβανόμενοι τη σημαντικότητά τους".