Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

H απάντηση του Δήμου Αγίου Δημητρίου σχετικά με τη ρύπανση στο ρέμα της Πικροδάφνης

H απάντηση του Δήμου Αγίου Δημητρίου σχετικά με τη ρύπανση στο ρέμα της Πικροδάφνης

Για τη ρύπανση πετρελαίου στο ρέμα της Πικροδάφνης απάντησε ο Δήμος Αγίου Δημητρίου το βράδυ της Πέμπτης με ανακοίνωσή του.

Πρόκειται για την απάντηση στην ανακοίνωση του Δικτύου Πολιτών για τη Διάσωση του Ρέματος της Πικροδάφνης, η οποία ανέφερε πως το ρέμα βρίσκεται υπό την μόνιμη απειλή ρύπανσης καθώς κοντά του υπάρχει ένα οικόπεδο του Αγίου Δημητρίου στο οποίο βρίσκονται βυτιοφόρα που μεταφέρουν πετρέλαιο.

Από την πλευρά του, ο Δήμος Αγίου Δημητρίου αναφέρει πως το οικόπεδο είναι ιδιωτικό ακίνητο και η Δημοτική Αστυνομία μαζί με τους αρμόδιους Αντιδημάρχους διενήργησαν αυτοψία ώστε να διαπιστωθεί αν ισχύουν οι ισχυρισμοί της δημοσίευσης.

Η ανακοίνωση:

Με αφορμή την Ανακοίνωση του «Δικτύου Πολιτών για τη διάσωση του ρέματος της Πικροδάφνης» με τίτλο «Η ρύπανση από πετρέλαιο μόνιμη απειλή για το ρέμα της Πικροδάφνης» https://www.facebook.com/.../pcb.../3452485948213467/ όπου επισημαίνεται πως η επιχείρηση που ρυπαίνει, βρίσκεται σε ιδιοκτησία του Δήμου Αγίου Δημητρίου, σημειώνουμε τα εξής:

Το οικόπεδο βρίσκεται στα όρια του Δήμου Αγίου Δημητρίου, αλλά πρόκειται για ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΑΚΙΝΗΤΟ και ΟΧΙ ιδιοκτησία του Δήμου.

-Η Δημοτική Αστυνομία και οι αντιδήμαρχοι Πολιτικής Προστασίας & Περιβάλλοντος, Νίκος Συρράκος και Ποιότητας Ζωής, Σπήλιος Διαβολίτσης, διενήργησαν αυτοψία προκειμένου να διακριβωθούν οι καταγγελίες της δημοσίευσης.

-Η Νομική Υπηρεσία του Δήμου Αγίου Δημητρίου συνέταξε αναφορά προς τον Εισαγγελέα με κοινοποίηση στην Περιφέρεια Αττικής και την Ελληνική Αστυνομία, για τις δικές τους περαιτέρω ενέργειες.

-Το ρέμα της Πικροδάφνης, που αποτελεί τον πολυτιμότερο φυσικό οικότοπο της ευρύτερης περιοχής, πρέπει να προστατεύεται και να περιφρουρείται, τόσο από τους φορείς της Πολιτείας όσο και από την Κοινωνία των Πολιτών, η οποία έχει επιδείξει πολύ σημαντικό έργο και εξαιρετικά αντανακλαστικά όλα αυτά τα χρόνια.