Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Τι είναι το scrapbooking & ποια είδη χειροτεχνίας χρειάζεστε για να φτιάξετε εντυπωσιακά άλμπουμ

Τι είναι το scrapbooking και ποια είδη χειροτεχνίας χρειάζεστε για να φτιάξετε εντυπωσιακά άλμπουμ

Στην ψηφιακή εποχή που ζούμε, έχουμε ξεχάσει πώς είναι να βλέπουμε τις φωτογραφίες τυπωμένες σε ένα όμορφο άλμπουμ.

Πώς είναι να διαβάζουμε ζεστές ευχές γραμμένες με το χέρι σε ένα χειροποίητο λεύκωμα. Αυτό ακριβώς έρχεται να μας θυμίσει η τεχνική του scrapbooking.

Με το scrapbooking, διακοσμούμε ένα λεύκωμα ή άλμπουμ με διάφορα διακοσμητικά στοιχεία, έτσι ώστε να φτιάξουμε μια μοναδική χειροποίητη σύνθεση που θα αποτυπώνει το προσωπικό μας γούστο και μπορεί να προσφερθεί ως δώρο σε μια σημαντική στιγμή. Πρόκειται για μια σχετικά εύκολη τεχνική που δεν απαιτεί ακριβά ή πολύπλοκα είδη χειροτεχνίας και μας δίνει την ευκαιρία να δημιουργήσουμε και να εκφραστούμε.

Ρωτήσαμε τις δημιουργούς του εργαστηρίου Decomagia πώς μπορούμε να υλοποιήσουμε αυτή την ιδέα και μας έδωσαν εξαιρετικά πολύτιμες συμβουλές.

Πώς γίνεται το scrapbooking;

 

Scrapbooking "Take me to the sea". - Elena Mozhvilo / Unsplash

Η μέθοδος του scrapbooking συνίσταται στο ότι παίρνουμε ένα λευκό άλμπουμ ή λεύκωμα και το στολίζουμε με διάφορα στοιχεία στο εξώφυλλο και τις εσωτερικές σελίδες του. Εκτός, δηλαδή, από φωτογραφίες και κείμενο που μπορούμε να προσθέσουμε, βάζουμε και άλλα διακοσμητικά στοιχεία, όπως ύφασμα, αυτοκόλλητα, λουλούδια, glitter, πέρλες και γενικά οτιδήποτε μας αρέσει και ταιριάζει στο concept.

Έτσι, ένα απλό τετράδιο μετατρέπεται σε έργο τέχνης με τεράστια συναισθηματική αξία.

Πού χρησιμοποιείται το scrapbooking;

Scrapbook ημερολόγιο. - Elena Mozhvilo / Unsplash

Οι πιο συνηθισμένες χρήσεις του scrapbooking είναι στα άλμπουμ φωτογραφιών και τα λευκώματα ή βιβλία ευχών. Για παράδειγμα, αντί να έχετε τις αγαπημένες σας φωτογραφίες μέσα στο κινητό, μπορείτε να τις εκτυπώσετε και να τις κολλήσετε σε ένα άλμπουμ, το οποίο έπειτα θα διακοσμήσετε με ό,τι σας αρέσει, θα γράψετε στο χαρτί τις σκέψεις σας και θα αποτυπώσετε ένα ξεχωριστό ταξίδι.

Φωτογραφίες με τον/τη σύντροφο, το παιδί ή τους φίλους, ένα αξέχαστο ταξίδι ή οι φωτογραφίες από γάμο ή βάφτιση μπορούν να αποτελέσουν τους πρωταγωνιστές σε ένα τέτοιο εγχείρημα. Πρόκειται για ένα έργο τέχνης που μπορείτε να ετοιμάσετε για εσάς και την οικογένειά σας ή για ένα αγαπημένο σας πρόσωπο, ώστε να του το προσφέρετε ως δώρο.

Αν παντρεύεστε ή βαφτίζετε το παιδί σας, μια όμορφη και ξεχωριστή ιδέα είναι να χειροτεχνήσετε μόνοι σας το βιβλίο ευχών. Αντί να πάρετε ένα έτοιμο, μπορείτε να το φιλοτεχνήσετε με φωτογραφίες σας, μερικά λόγια και διακοσμητικά στοιχεία που ταιριάζουν με τον στολισμό της εκδήλωσης.

Ποια είδη χειροτεχνίας θα χρειαστείτε

Scrapbooking με χαρτί, κόλα και ψαλίδι. - Elena Kloppenburg / Unsplash

Το scrapbooking είναι από τις εύκολες τεχνικές που δεν χρειάζεται πολλά και ακριβά είδη χειροτεχνίας ούτε μεγάλη επιδεξιότητα. Αυτό που χρειάζεται είναι υπομονή και έμπνευση!

Γενικά, για να το υλοποιήσετε, θα χρειαστείτε:

  • χαρτιά για scrapbooking σε διάφορα μεγέθη και υφές
  • άλμπουμ/λευκώματα scrapbooking
  • διακοσμητικά, όπως αυτοκόλλητα, πέρλες, χαρτόνια, ύφασμα, ψεύτικα λουλούδια και μεταλλικά διακοσμητικά
  • εργαλεία για scrapbooking, όπως διπλόκαρφα, αυτοκόλλητες ταινίες και πριτσίνια.

Βρείτε στο Decomagia.gr την μεγαλύτερη ποικιλία σε είδη χειροτεχνίας σε όλη την Ελλάδα.

 

Kεντρική φωτογραφία: Pure Julia / Unsplash