Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Επισκευές πλυντηρίων: 4 χρήσιμα tips για να γλιτώσετε πολλά χρήματα

Επισκευές πλυντηρίων: 4 χρήσιμα tips για να γλιτώσετε πολλά χρήματα

Δυστυχώς, τα πλυντήρια ρούχων, όπως όλες οι οικιακές συσκευές, κάποια στιγμή παρουσιάζουν βλάβη, όσο αξιόπιστη και αν είναι η μάρκα τους. Το πρόβλημα είναι ότι σε μια τέτοια περίπτωση πανικοβαλλόμαστε, γιατί το πλυντήριο είναι από τις πιο χρήσιμες συσκευές στην καθημερινότητά μας.

Ο πανικός, όμως, δεν είναι ποτέ καλός σύμβουλος. Ορισμένες βλάβες διορθώνονται πολύ εύκολα χωρίς την ανάγκη τεχνικού, ενώ κάποιες άλλες απαιτούν έμπειρους τεχνικούς, εξειδικευμένους στις επισκευές πλυντηρίων της συγκεκριμένης μάρκας. Το τελευταίο, πάντως, που πρέπει να κάνετε είναι πάνω στον πανικό σας να μην κάνετε καλή επιλογή στον τεχνικό και τελικά να πληρώσετε μια περιουσία για κάτι που λύνεται εύκολα.

Μιλήσαμε με τους ειδικούς από τη Service Now Athens και μας εξήγησαν τι πρέπει να κάνουμε, για να γλιτώνουμε πολλά χρήματα από τις επισκευές πλυντηρίων.

Τεχνικός πλυντηρίου ρούχων © Service Now Athens, 2021

Τακτικό service

Είναι κάτι αυτονόητο, το οποίο όμως πολλοί δεν το λαμβάνουν υπόψη. Η φθορά του χρόνου και της συνεχούς χρήσης είναι ο σημαντικότερος παράγοντας εμφάνισης βλάβης σε ένα πλυντήριο. Και αυτή η φθορά μπορεί να επιβραδυνθεί σε τεράστιο βαθμό με τακτικό service στο πλυντήριο.

Πρόκειται για μια γρήγορη και πολύ φθηνή υπηρεσία, στην οποία ο τεχνικός κοιτάει ορισμένα βασικά μέρη του πλυντηρίου, τα καθαρίζει από άλατα και βρομιές και επιθεωρεί τυχόν μπλοκαρίσματα που μπορεί να έχουν γίνει στους σωλήνες. Έτσι, μπορεί να ανιχνεύσει σε πολύ πρώιμο στάδιο οποιαδήποτε βλάβη, πριν αυτή προκαλέσει σοβαρή -και άρα ακριβή- ζημιά.

Απορρυπαντικό πλυντηρίου ρούχων © Service Now Athens, 2021

Λελογισμένη χρήση

 

Και όταν λέμε αυτό, δεν εννοούμε να μην χρησιμοποιείτε το πλυντήριο ρούχων. Εννοούμε να ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες του κατασκευαστή. Πολλές βλάβες συμβαίνουν επειδή το πλυντήριο παραφορτώνεται με ρούχα ή γιατί του βάζετε μεγάλη ποσότητα απορρυπαντικού που φράσσει με υπολείμματα διάφορα μέρη του πλυντηρίου.

Επιπλέον, καλό είναι να περιμένετε μετά το τέλος της πλύσης περίπου μία ώρα, πριν βάλετε την επόμενη, έτσι ώστε να αποφύγετε την πιθανότητα υπερθέρμανσης του μοτέρ.

 

Διάφορα εργαλεία χειρός © Service Now Athens, 2021

Επισκευή πλυντηρίου DIY

Οι επισκευές πλυντηρίων είναι μια σύνθετη εργασία που απαιτεί εμπειρία, προσεκτικούς χειρισμούς και ειδικό εξοπλισμό. Σε καμία περίπτωση δε λέμε ότι πρέπει να την επιχειρήσετε μόνοι σας. Ωστόσο, περίπου οι μισές κλήσεις σε τεχνικό θα μπορούσαν να αποφευχθούν, αν ο χρήστης κοιτούσε μερικά απλά πράγματα.

Έτσι, αν το πλυντήριο δεν ανάβει, καλό είναι πρώτα να τσεκάρετε ότι είναι στην πρίζα, ότι η πρίζα δουλεύει και ότι δεν έχει πέσει κάποια ασφάλεια. Επίσης, μια ακόμα συχνή βλάβη είναι το πλυντήριο να μην στύβει τα ρούχα. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε πολλούς λόγους, όμως συχνά συμβαίνει απλά και μόνο επειδή έχετε βάλει πάρα πολλά ρούχα μέσα στον κάδο.

Αν έχετε μια σχετική εμπειρία στις επισκευές, τότε στην περίπτωση που το πλυντήριο δεν τραβάει νερό ή ο κάδος δεν αδειάζει, μπορείτε να ελέγξετε μήπως υπάρχει απόφραξη στον σωλήνα εκροής ή εισαγωγής νερού από κάποιο ξένο αντικείμενο.

 

Τεχνικός πλυντηρίου ρούχων © Service Now Athens, 2021

Εξειδικευμένος τεχνικός

Αν τίποτα από τα παραπάνω δεν λειτουργήσει, τότε χρειάζεστε απαραίτητα τεχνικό. Σας προτείνουμε να επιλέξετε κάποιον, ο οποίος είναι εξειδικευμένος στις επισκευές πλυντηρίων. Αυτό είναι βασικό για δύο λόγους. Πρώτον, γιατί έτσι θα μπορέσει να διαγνώσει και να αποκαταστήσει τη βλάβη σύντομα και αξιόπιστα.

Δεύτερον, γιατί ο εξειδικευμένος και έμπειρος τεχνικός δεν θα σπεύσει απλώς να αλλάξει το ανταλλακτικό, κάτι που μπορεί να κοστίζει ακριβά. Θα έχει τις γνώσεις και τον απαραίτητο εξοπλισμό, για να κάνει καίριες παρεμβάσεις και να επισκευάσει μέρη του πλυντηρίου με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.

Ψάχνετε τεχνικό για την επισκευή του πλυντηρίου σας σε οικονομικές τιμές και με εγγύηση 2 ετών; Καλέστε τη Service Now Athens και ένας έμπειρος και εξειδικευμένος τεχνικός θα είναι άμεσα στον χώρο σας!