Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Έτσι δρούσε ο 27χρονος που συνελήφθη για κλοπές σε καταστήματα των Νοτίων Προαστίων

Έτσι δρούσε ο 27χρονος που συνελήφθη για κλοπές σε καταστήματα των Νοτίων Προαστίων

Συνελήφθη ο 27χρονος που είχε διαπράξει πολλές διαρρήξεις – κλοπές σε καταστήματα των Νοτίων Προαστίων.

Άλιμος, Αργυρούπολη, Ελληνικό και Ηλιούπολη ήταν οι κύριες περιοχές δράσης του και η ιστοσελίδα real.gr, δημοσίευσε ένα video σχετικά με τον τρόπο δράσης του.

Το βίντεο προέρχεται από γνωστή καφετέρια της Ηλιούπολης στην οποία κυριολεκτικά εισέβαλε ο δράστης σπάζοντας με τα πόδια του την πίσω πόρτα της καφετέριας, όπως φαίνεται από τις εικόνες.

Για τη σύλληψή του συστάθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής οι οποίοι κατάφεραν να τον εντοπίσουν και να τον συλλάβουν στην Καισαριανή.

Ο δράστης ήδη έχει οδηγηθεί στον εισαγγελέα ο οποίος διέταξε την προφυλάκισή του.

Η δράση του

Ως προς τον τρόπο δράσης του, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ,  ο 27χρονος που κινούνταν πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχές των Νοτίων Προαστίων, στοχοποιούσε κάποιο κατάστημα (υγειονομικού ενδιαφέροντος και ηλεκτρονικών ειδών) και το προσέγγιζε με σκοπό τη διάρρηξη. 

Με τη χρήση βαρέων και μεγάλου όγκου αντικειμένων (λίθων, σχάρας φρεατίων κλπ) που έβρισκε στο σημείο, προκαλούσε τη θραύση του υαλοπίνακα της πρόσοψης του καταστήματος, εισέρχονταν σε αυτό και αφαιρούσε χρηματικά ποσά από την ταμειακή μηχανή, καθώς και ηλεκτρονικές συσκευές.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί 6 κλοπές-διαρρήξεις καταστημάτων, στις περιοχές της Ηλιούπολης, Αργυρούπολης, Ελληνικού και Αλίμου, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων περιπτώσεων συνεχίζεται.