Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

To Dance Studio Salome και το άρωμα Ανατολής στον Άλιμο

To Dance Group Salome και το άρωμα Ανατολής στον Άλιμο

Άρωμα Ανατολής έχει φέρει στην πόλη μας το Dance Group Salome.

Η Αλιμιώτισσα Ειρήνη Μώρου μας μαθαίνει belly dance, που εκτός από έναν δημοφιλή χορό είναι και ένας πολύ καλός τρόπος άσκησης.

Λίγα λόγια για την Instructor Ειρήνη Μώρου

Γεννήθηκε το 1980 στην Αθήνα και έχει καταγωγή από την Μ.Ασία. Την ανατολίτικη κουλτούρα την γνώρισε από πολύ μικρή ηλικία ξεκινώντας το χορό. Οι σπουδές της πάνω στο χορό ξεκινούν με κλασικό μπαλέτο & μοντέρνο, ενώ στη συνέχεια γνωρίζει και αφοσιώνεται στο Flamenco μέχρι και σήμερα.

Η σχέση της με το Belly dance ξεκινάει από πολύ παλιά σε ερασιτεχνικό επίπεδο αλλά την απόφαση να ασχοληθεί επαγγελματικά την πήρε μετά από ένα σύντομο εκπαιδευτικό ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη, όπου και παρακολούθησε  ένα μεγάλο σεμινάριο  γύρω από το χορό αυτό και την ιστορία του. Σήμερα έχει καταφέρει να δημιουργήσει μία επαγγελματική ομάδα χορού  το Dance Group Salome, η οποία απαρτίζεται από μαθητές και επαγγελματίες  χορευτές.

Τα τελευταία  10 χρόνια συνεργάζεται με το Δήμο Αλίμου, προσφέροντας μουσικοχορευτικές παραστάσεις, καλύπτοντας  μεγάλη γκάμα ειδών του χορού αυτού, και μαθημάτων χορού Bellydance για αρχάριους και προχωρημένους ενδιαφερόμενους.

Ο χορός Belly dance

Λένε πως η Σαλώμη κατάφερε να αποκτήσει το κεφάλι του Ιωάννη του Βαπτιστή με το χορό αυτό ή έστω με κάποια αρχαία παραλλαγή του. Εμείς σήμερα χορεύοντας Belly dance, μπορούμε να αποκτήσουμε ένα αρμονικό,θηλυκό σώμα και να τονώσουμε την αυτοπεποίθησή μας.  Ο συγκεκριμένος χορός ήρθε στη Δύση περίπου έναν αιώνα πριν και ονομάστηκε από τους Ευρωπαίους «χορός της κοιλιάς». Παραλλαγές του συναντάμε σε όλο τον Αραβικό κόσμο. Θεωρείται ένας από τους αρχαιότερους  χορούς. Πρόκειται για έναν μυικό χορό, υψηλής τεχνικής που διαρκώς εξελίσσεται χάριν στις ταλαντούχες επαγγελματίες χορεύτριες  που τον εμπλουτίζουν με την προσωπική τους έμπνευση και τέχνη.  Η ονομασία «χορός της κοιλιάς» δεν χρησιμοποιείται στις  χώρες από τις οποίες προέρχεται, παρά ονομάζεται Raqs Sharki  ή Oriental ή Belly dance. Σήμερα υπάρχουν πολλά είδη αυτού του χορού, από μοντέρνα όπως το Fusion & το Tribal,  έως τους παραδοσικούς φολκλορικούς χορούς.

Χορός Belly dance και άσκηση

Ο χορός αυτός, κατά τους ειδικούς είναι μία ολοκληρωμένη άσκηση. 'Εχει την ιδιαιτερότητα να γυμνάζει μεμονωμένα όλους τους μύες του κορμού. 'Εχει συγκεκριμένο βηματολόγιο που διδάσκεται, αλλά κυρίως βασίζεται στον αυτοσχεδιασμό. Μέσα από τα χρόνια, στις κινήσεις του έχουν ενσωματωθεί και διάφοροι άλλοι τύποι χορού, όπως φιγούρες μπαλέτου,latin & Flamenco. Είναι ρυθμικός ,θηλυκός και αισθησιακός. Μέσα από το χορό αυτό και τις κινήσεις του, μπορούμε να αποδώσουμε τις  πιο δυνατές συγκινήσεις. Γυμνάζει όλο το σώμα και είναι ιδανικός για όσες κυρίες δεν αγαπούν την παραδοσιακή γυμναστική. Χαρίζει αρμονία στη κίνηση και βελτιώνει τη διάθεση ( που είναι τόσο σημαντική στις μέρες μας). Βοηθάει στον σχηματισμό της μέσης και γραμμώνει χέρια, ώμους, καθώς επίσης τους τετρακέφαλους και τις γάμπες.

Φύσηξε άρωμα Ανατολής στον Άλιμο και ονομάζεται Dance Group Salome.

 

 

Κάθε Σάββατο: 18:00-19:30

 

Irene Morou

Professional Bellydancer

Λεωφ. Ιωνίας 24, Άλιμος

6908 729 685

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.