Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Witzwort: Τελευταία σεζόν για το αγαπημένο μπαράκι των Αλιμιωτών

Witzwort: Τελευταία σεζόν για το αγαπημένο μπαράκι των Αλιμιωτών

Αναμφίβολα το Witzwort υπήρξε το αγαπημένο μας μπαράκι στον Άλιμο.

Έχουμε περάσει εκεί υπέροχες βραδιές και έχουμε πολύ ωραίες αναμνήσεις.  Ο Ρόνυ και ο Μιχάλης, οι ιδιοκτήτες του, είχαν δημιουργήσει ένα πολύ cozy στέκι, και σε έκαναν να αισθανθείς πολύ οικεία, φιλικά και ζεστά από την πρώτη κιόλας φορά που θα το επισκεπτόσουν.

Πρέπει να ομολογήσουμε ότι στενοχωρηθήκαμε όταν μας ανακοίνωσαν ότι τον Μαϊο, το Witzwort θα κλείσει οριστικά.  Το γεγονός ότι στενοχωρηθήκαμε βέβαια ήταν λίγο εγωϊστικό, μιας που για τον Ρόνυ και τον Μιχάλη κλείνει ένας μεγάλος κύκλος, αλλά ανοίγει ένας άλλος, ξεκούρασης και διακοπών για πάντα.

Όσοι λοιπόν δεν έχετε επισκεφθεί το Witzwort ποτέ, σας προτρέπουμε να το κάνετε.  Ενώ  όσοι το γνωρίζετε, ευκαιρία είναι να πάτε  για να περάσετε μερικές ακόμη ιδιαίτερα ατμοσφαιρικές βραδιές εκεί.

Η ιστορία του Witzwort

Πριν 40 χρόνια ο Ronny Dunkel και ο Μιχάλης Αρώνης, άνοιξαν στο μικρό στενάκι Φαν Βάϊκ (γωνία με την Θουκυδίδου), ένα μικρό μπαράκι.

Το μπαράκι αυτό είναι γνωστό και ως «το μπαράκι των Γερμανών», καθώς το όνομά του είναι δύσκολο να το προφέρεις. Ένα μικρό γερμανικό χωριό στα σύνορα με την Δανία, όπου έμενε ο Ronny, ο ένας εκ των δύο ιδιοκτητών, τους ενέπνευσε για να το ονομάσουν «Witzwort».

Γνωρίστηκαν το 1979 όταν ο Ronny ήρθε στην Ελλάδα για τουρισμό, ερωτεύτηκε την Ελλάδα, αποφάσισε να μείνει εδώ και το 1982 αποφάσισαν να ανοίξουν αυτό το μπαρ.

Το Witzwort έγινε πολύ γρήγορα γνωστό σε όλη την Αθήνα. Κατέβαιναν από όλες τις περιοχές για να δουν αυτό το κουκλίστικο μπαρ που θυμίζει Βερολίνο του ’30, με υπέροχη ζεστή ατμόσφαιρα, και μουσική ως επί το πλείστον jazz.

Oι Αλιμιώτες και οι Αλιμιώτισσες έχουν περάσει όλα αυτά τα χρόνια ατελείωτες και αξέχαστες βραδιές με παρέα, κουβεντιάζοντας, ακούγοντας μουσική και πίνοντας το ποτάκι τους σε ένα τόσο ζεστό και ξεχωριστό περιβάλλον.

 

Ανοιχτό:Τρίτη – Σάββατο μετά τις 21:00

Βρίσκεται: Θουκυδίδου και Φαν Βάϊκ 15, Άλιμος - 210 9839 676