Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Τα πρώτα Αλεξανδρινά έκαναν την εμφάνισή τους στον Άλιμο

Τα πρώτα Αλεξανδρινά έκαναν την εμφάνισή τους στον Άλιμο

Τα πρώτα Αλεξανδρινά, τα αγαπημένα μας φυτά των Χριστουγέννων, έχουν κάνει εδώ και μερικές ημέρες την εμφάνισή τους στον Άλιμο.

Μέσα σε αυτή τη δύσκολη χρονιά που διανύουμε, πολλοί είναι εκείνοι που ήδη στολίζουν το σπίτι τους ώστε να έχουν λίγο...γιορτινό κλίμα. Το φυτό αυτό είναι σχεδόν συνώνυμο με τις γιορτές και όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος έκανε την εμφάνισή του από τις αρχές Νοεμβρίου στα ανθοπωλεία της πόλης μας.

Η φωτογραφία από το ανθοπωλείο «Jolanta» που βρίσκεται στη Λ. Καλαμακίου 59, είναι αρκετή για να μας κάνει να ανυπομονούμε να έρθουν οι γιορτές!

Για το Αλεξανδρινό:

Αλεξανδρινό, Αστέρι της Βηθλεέμ ή Ποϊνσέτια, είναι το υπέροχο φυτό με τα κατακόκκινα φύλλα που αποτελεί βασικό μέρος του στολισμού κατά τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Το έθιμο αυτό προέρχεται από τις Η.Π.Α. όταν πριν 200 περίπου χρόνια, ο πρώτος πρέσβης της Αμερικής στο Μεξικό, ο Joel Poinsett έφερε το φυτό αυτό μαζί του από τη νότια Αμερική κατά τη περίοδο των Χριστουγέννων. Έτσι σιγά-σιγά το Αλεξανδρινό θεωρήθηκε ως το «κλασσικό» φυτό των Χριστουγέννων.

Το συγκεκριμένο φυτό θέλει φωτεινό περιβάλλον, με θερμοκρασία 15-16 βαθμούς Κελσίου. Προσέχουμε να είναι μακριά από πηγές θερμότητας όπως καλοριφέρ και τζάκι, για να διατηρηθούν για πολλές μέρες τα κόκκινα φύλλα του. Χρειάζεται συχνό πότισμα κατά την εποχή της ανάπτυξης και της ανθοφορίας του. Γενικά πρέπει να διατηρείτε συνεχώς υγρό το χώμα.

Στην Ελλάδα μπορεί να ευδοκιμήσει τόσο σαν φυτό εξωτερικού χώρου, όσο και εσωτερικού χώρου, ανάλογα με το κλίμα της εποχής.