Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

South BC: Ο Άλιμος αγαπάει το μπάσκετ

South BC: Ο Άλιμος αγαπάει το μπάσκετ

Η επιτυχία δεν έρχεται σε μία νύχτα και τα τελευταία χρόνια η South Αλίμου με μεθοδική δουλειά και δυναμική επένδυση στις υποδομές της, φαίνεται ότι έχει ξεπεράσει ακόμα και τις προσδοκίες των πιο ένθερμων φίλων της.

Ακαδημίες -  U18, U16

H South BC Αcademy πρωτοπορεί διατηρώντας τον πήχη ψηλά καθώς ανανέωσε την συνεργασία της με την Αμερικανική Ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης, για την εκπαίδευση των προπονητών της. Με το βλέμμα στα δέκα έτη λειτουργίας της, η South Αλίμου, μετρά πολυάριθμες  επιτυχίες και νικηφόρες πορείες σε αγωνιστικά και προαγωνιστικα τμήματα, δίνοντας πάντα σταθερή προτεραιότητα στην παιδαγωγική προσέγγιση, την ανάπτυξη των αθλητών και την ψυχοπνευματική τους ισορροπία.

Η νεοφώτιστη στην Β’ εσκανα ανδρική ομάδα του Συλλόγου απαρτίζεται κυρίως από νέους αθλητές της περιοχής και βρίσκεται στην 4η θέση του πρωταθλήματος με ρεκόρ 6-2,  με έδρα το κλειστό γυμναστήριο Αλίμου. Ο Head Coach, Κώστας Παπαδημητρίου, υπηρετεί σταθερά την διαρκή εξέλιξη ενός αμιγώς αναπτυξιακού συνόλου, δήλωσε σχετικά, “ Θέλουμε κάθε εβδομάδα να χτίζουμε καλές συνήθειες και να πετυχαίνουμε μικρές “κατακτήσεις” σε θέματα τακτικής, ατομικής βελτίωσης ακόμα και σε επίπεδο ανθρωπίνων σχέσεων”.

Οι Νότιοι Αλίμου  είναι ενεργό μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) με ειδική αθλητική αναγνώριση από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ενώ δεν αποτελεί σύμπτωση, ότι αθλητές προερχόμενοι από τις ακαδημίες της South Αλιμου, πλαισιώνουν σταθερά το ανδρικό τμήμα του Συλλόγου, ενώ αρκετοί αγωνίζονται σε υψηλότερες κατηγορίες και το εξωτερικό.

Κάτι καλό έχει έρθει για να μείνει από ότι φαίνεται  στον Άλιμο, την στιγμή που το αγαπημένο εθνικό μας άθλημα βρίσκεται σε ανοδική πορεία, οι ελπιδοφόρες πρωτοβουλίες σε τοπικό επίπεδο προάγουν το μπάσκετ και οδηγούν τα νέα παιδιά στα γήπεδα με όρους και κανόνες αμιγώς αθλητικούς.

 

South BC - Νότιοι Αλίμου Αθλητική Ακαδημία

Λυσικράτους 82 & Κονδύλη, Άλιμος Τηλέφωνα 210  98 86 357 , 213 045 0612