Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Το «νέο όπλο» του δήμου Αλίμου για την προληπτική καταπολέμηση των κουνουπιών

Το «νέο όπλο» του δήμου Αλίμου για την προληπτική καταπολέμηση των κουνουπιών

Ξεκίνησαν οι προληπτικοί ψεκασμοί με βιολογικά μέσα για την αντιμετώπιση των κουνουπιών ενόψει της άνοιξης και του καλοκαιριού.

Όμως, εκτός από τους ψεκασμούς, ο δήμος Αλίμου έχει «ρίξει στη μάχη» και τον βάκιλο Θουριγγίας που σκοτώνει μέσα σε λίγες ώρες τις προνύμφες. Τον βάκιλο τον τοποθετούν υπάλληλοι του δήμου στα ρέματα της πόλης μας και μένει ενεργός για περίπου 28 ημέρες.

Η ανακοίνωση του Ανδρέα Κονδύλη:

Εν όψει του καλοκαιριού, ξεκινήσαμε και εφέτος πολύ έγκαιρα την προληπτική καταπολέμηση των κουνουπιών στην πόλη μας.

Εκτός από τα συνήθη μέσα (ψεκασμοί κ.λπ.), χρησιμοποιούμε και ένα βιολογικό "όπλο" κατά των κουνουπιών, τον βάκιλο Θουριγγίας (Bacillus thurigiensis subspecies israelensis). Οι προνύμφες τρώνε τον βάκιλο και πεθαίνουν μέσα σε 24 ώρες.

Ο βάκιλος, που τοποθετούμε σε όλα τα ρέματα του Αλίμου, μένει ενεργός για 28 ημέρες, οπότε η δράση του είναι παρατεταμένη.

Στόχος μας, να προλάβουμε όσο γίνεται πιο έγκαιρα την αναπαραγωγή και εμφάνιση των κουνουπιών, που ταλαιπωρούν τους ανθρώπους, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες.

Με την ευκαιρία, δείτε πόσο καθαρά έχουμε πετύχει να διατηρούμε τα ρέματά μας, αφού δεν υπάρχει πλέον η εικόνα με τα σκουπίδια, τα ογκώδη απορρίμματα κ.λπ., που παλαιότερα κυριαρχούσε.

Εκτός από τη φροντίδα και τους διαρκείς καθαρισμούς του Δήμου, σε αυτό έχει συνδράμει και η περιβαλλοντική συνείδηση, που σταδιακά αποκτά η κοινωνία μας. Και δείτε πόσο όμορφες και "φυσικές" είναι οι εικόνες μέσα από τις κοίτες: ξεχνάει κανείς ότι βρίσκεται σε πόλη!