Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Ένας χρόνος χωρίς το Skipper’s

Ένας χρόνος χωρίς το Skipper’s

Ένας χρόνος πέρασε από την ημέρα που το εμβληματικό μπαρ Skipper's έκλεισε τις πόρτες του και πρέπει να ομολογήσουμε ότι μας λείπει πολύ.

Ήταν 30 Οκτωβρίου του 2022, ημέρα Κυριακή, που μετά από 35 χρόνια, ένα μήνα και 26 ημέρες - όπως μας είπε συγκεκριμένα ο ιδιοκτήτης του - ήπιαμε το τελευταίο ποτό μας στον όμορφο χώρο του.

Στο συγκεκριμένο σημείο, σύμφωνα με τα σχέδια ανάπλασης της Μαρίνας, θα ανεγερθεί ένα ξενοδοχείο που θα εξυπηρετεί τους ιδιοκτήτες φιλοξενούμενων σκαφών και επισκέπτες της Μαρίνας.

Το Skipper's άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του στις 4 Σεπτεμβρίου 1987.  Οι πρώτοι που το προτίμησαν ήταν οι άνθρωποι που εργάζονταν στη Μαρίνα Αλίμου, όμως σύντομα το συγκεκριμένο μπαρ επισκέπτονταν κάτοικοι όλων των περιοχών.  Χωρίς να κάνει διαφήμιση, μαθεύτηκε από στόμα σε στόμα και σύντομα έγινε αγαπημένο μέρος συναντήσεων.  Τις πρώτες δύο δεκαετίες δεν πρέπει να υπήρξε ζευγάρι με "έδρα" τα νότια προάστια, που να μην πήγε σε ένα από τα πρώτα ραντεβού στο Skipper's.

Την τελευταία ημέρα λειτουργίας του, είχαμε συναντήσει εκεί τον ιδιοκτήτη του, Γιάννη Μελίτα, φανερά συγκινημένο, ο οποίος μας είχε είπε:

«Το Skipper's θα ξαναγεννηθεί, σύντομα.  Όχι στο ίδιο σημείο, αλλά σε κάποιο άλλο σημείο της Μαρίνας Αλίμου, ακόμη δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες, είμαστε σε διαπραγματεύσεις».

Προς το παρόν, το σημείο όπου λειτουργούσε το μπαρ είναι εγκαταλελειμμένο, προκαλεί μια θλίψη και αναρωτιόμαστε γιατί άραγε δεν μπορούσαν να το αφήσουν να λειτουργήσει έως ότου αρχίσουν τα έργα.