Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Γλυφάδα: Περίπου 1000 δεντρύλια φυτεύτηκαν στους πρόποδες του Υμηττού

Γλυφάδα: Περίπου 1.000 δεντρύλια φυτεύτηκαν στους πρόποδες του Υμηττού

Στους πρόποδες του Υμηττού, η φύση εξελίσσεται και παίρνει νέα πνοή, καθώς πολλοί κάτοικοι της Γλυφάδας ένωσαν τις δυνάμεις τους για μια εντυπωσιακή εκστρατεία δενδροφύτευσης.

Πάνω από εκατό εθελοντές, από διάφορες ηλικιακές ομάδες, συγκεντρώθηκαν στον Υμηττό, φορώντας χαμόγελα και φέρνοντας μαζί τους την αγάπη τους για το περιβάλλον. Η πρωτοβουλία αυτή δεν είναι μόνο μια δράση αναδάσωσης, αλλά και ένα δυνατό μήνυμα για τη συνείδηση και την ευαισθησία μας απέναντι στο περιβάλλον.

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, ανακοίνωσε με χαρά ότι το πρόγραμμα δεν περιορίζεται στη σημερινή μέρα. Μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου, ο στόχος είναι να φυτευτούν περίπου 10.000 νέα δενδρύλλια, με τη συμμετοχή των μαθητών σχολείων. Αυτό αποτελεί ένα βήμα προς την κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης και της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος για τις επόμενες γενιές.

Η παρουσία των εθελοντών, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά, αντικατοπτρίζει το πνεύμα αλληλεγγύης και φροντίδας προς τον πλανήτη μας. Όπως είπε ο Δήμαρχος Γλυφάδας κ. Παπανικολάου, "Όλοι μαζί σήμερα αφήνουμε το δικό μας περιβαλλοντικό αποτύπωμα." Αυτή η συνεισφορά, όσο μικρή κι αν φαίνεται, καταδεικνύει τη δύναμη της συλλογικής προσπάθειας και της θέλησης για αλλαγή.