Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Μπριτζ: Το παιχνίδι-άθλημα έφτασε στον Άλιμο

Μπριτζ: Το παιχνίδι-άθλημα έφτασε στον Άλιμο

Το μπριτζ  είναι ένα πνευματικό, ομαδικό παιχνίδι με χαρτιά στο οποίο δεν παίζει κανένα ρόλο η τύχη και δεν είναι τζόγος.

Έχει αναγνωριστεί παγκοσμίως ως άθλημα, και στην χώρα μας υπάγεται στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Υπάρχουν 62 όμιλοι μπριτζ στην Ελλάδα και τα τελευταία χρόνια το άθλημα διαδίδεται και εξαπλώνεται συνεχώς, μιας και όλο και περισσότεροι ανακαλύπτουν τα πολλά πλεονεκτήματα που έχει και την χαρά που έχει να προσφέρει.

Αποδεδειγμένα βοηθάει στην ανάπτυξη του μυαλού και στην πρόληψη ορισμένων ψυχικών ασθενειών. Παγκόσμια χρησιμοποιείται στην εκπαίδευση σαν εργαλείο υποστήριξης μαθητών και σε πολλές χώρες είναι μάθημα στα σχολεία.

Είναι παιχνίδι που δεν έχει όριο ηλικίας και μπορεί να αποτελέσει γέφυρα μεταξύ ανθρώπων που ανήκουν σε διαφορετικές γενιές  προσφέροντας την ίδια ευχαρίστηση σε όλους. Προάγει την συνεργασία, εξασκεί τον νου και δημιουργεί φιλίες χρόνων. Η μπριτζιστική οικογένεια συνεχώς μεγαλώνει και δεν κάνει διακρίσεις. Ο κοινωνικός χαρακτήρας του παιχνιδιού δεν σταματά μόνο στο παιχνίδι αλλά αναπτύσσεται  και μέσα από εκδηλώσεις, γιορτές, ταξίδια, εκδρομές κλπ

Ο Αθλητικός Όμιλος Ταταύλα (ΑΟΤ) δραστηριοποιείται στο χώρο του μπριτζ  εδώ και δεκαετίες στο Π. Φάληρο. Με την αμέριστη συμπαράσταση του δήμου Αλίμου και ακολουθώντας το πρόγραμμα της ΕΟΜ (Ελληνική Ομοσπονδία Μπριτζ) θα ξεκινήσουν φέτος μαθήματα μπριτζ για αρχάριους στον Άλιμο, παράλληλα με το Π. Φάληρο, ώστε πολλοί περισσότεροι συμπολίτες μας να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το άθλημα..

Η επιλογή του δήμου Αλίμου ήταν επιβεβλημένη από την απαίτηση που είχαν μέλη και φίλοι του Συλλόγου κάτοικοι του Δήμου αλλά και λόγω του ότι στον δήμο Αλίμου, στο ΒΑΚ (Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο), διοργανώνονται κάθε άνοιξη πενθήμεροι πανελλήνιοι αγώνες από τους πιο σημαντικούς στην Ελλάδα.

Πληροφορίες για συμμετοχές στα μαθήματα αρχαρίων:
Αναστασάτος Τάσος 6944 205123

https://tatavlasc.gr/μπριτζ/

 

Α.Ο. Ταταύλα: Μεγάλη του Γένους Σχολή 10 Τηλέφωνο: 210 9968981