Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Η ανακοίνωση του Ανδρέα Κονδύλη για τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου και το ντοκιμαντέρ του Νίκου Κούνδουρου

Η ανακοίνωση του Ανδρέα Κονδύλη για τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου και το ντοκιμαντέρ του Νίκου Κούνδουρου

50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου συμπληρώνονται φέτος και το κέντρο της Αθήνας είναι από το πρωί απροσπέλαστο με τροποποιήσεις στα Μέσα Μεταφορές και δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, προέβη σε μία ανάρτηση σχετικά με την επέτειο συνοδεύοντάς την με το πολιτικό ντοκιμαντέρ «Τραγούδια της Φωτιάς» του Νίκου Κούνδουρου.

Υπενθυμίζεται πως την επόμενη εβδομάδα εγκαινιάζεται η έκθεση με έργα του Έλληνα σκηνοθέτη στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλίμου.

Η ανάρτηση του Ανδρέα Κονδύλη:

50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Μπορείτε να δείτε το σχετικό εξαιρετικό πολιτικό ντοκιμαντέρ «Τραγούδια της φωτιάς» του Νίκου Κούνδουρου, γυρισμένο το 1974, πατώντας εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=iEoc5ReJtjg

Ο Νίκος Κούνδουρος είχε πει για την ταινία αυτή: «Το μόνο ντοκιμαντέρ που έχω φτιάξει, μια ταινία συντεθειμένη από φωνές και αιτήματα, όπως αυτά διαμορφώθηκαν στους δρόμους της Αθήνας αμέσως μετά την παλινόρθωση της Δημοκρατίας. Μια ταινία ωδή στη λευτεριά».

Τα ζωγραφικά έργα του πρωτοπόρου σκηνοθέτη θα εκτίθενται στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αλίμου από τις 23 Νοεμβρίου στη νέα μας εικαστική έκθεση με τίτλο «Κούνδουρος ο ζωγράφος».