Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Η ταινία «Φόνισσα» θα προβάλλεται έως και την Κυριακή στο Cine Άλιμος

Η ταινία «Φόνισσα» θα προβάλλεται έως και την Κυριακή στο Cine Άλιμος

Ο θερινός κινηματογράφος της πόλης μας θα προβάλλει έως και την Κυριακή την ταινία «Φόνισσα» σε σκηνοθεσία της Εύας Νάθενα με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη.

Πρόκειται για μία δραματική ταινία βασισμένη στο έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Η προβολή ξεκινά στις 21:15 η γενική είσοδος είναι 4€ και 3€ για Δημότες Αλίμου, μαθητές, φοιτητές, άνω των 65 και ΑμεΑ.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Πηνελόπη Τσιλίκα, Μαρία Πρωτόπαππα, Μαρία Σκουλά, Γιάννης Τσορτέκης, Μιχάλης Οικονόμου, Έλενα Τοπαλίδου κ.ά.

«Όταν ήτο παιδίσκη, υπηρέτει τους γονείς της. Όταν υπανδρεύθη, έγινε σκλάβα του συζύγου της – και όμως, ως εκ του χαρακτήρος της και της αδυναμίας εκείνου, ήτο συγχρόνως και κηδεμών αυτού… όταν απέκτησε τέκνα, έγινε δούλα των τέκνων της… όταν τα τέκνα της απέκτησαν τέκνα, έγινε πάλιν δουλεύτρια των εγγόνων της».

Η Χαδούλα, η Φραγκογιαννού, στην έβδομη δεκαετία της ζωής της κι ενώ αναλογίζεται το παρελθόν της, πνίγει δύο μικρά κοριτσάκια θέλοντας να τα απαλλάξει από τα μελλοντικά
βάσανά τους…

Η αριστουργηματική νουβέλα του Παπαδιαμάντη διασκευάζεται σε σενάριο της Κατερίνας Μπέη. Υποβλητική ατμόσφαιρα, συγκροτημένη σκηνοθεσία και μια πληθωρική ερμηνεία από την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη.

Έξι βραβεία στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, ανάμεσά τους αυτά του κοινού και των διεθνών κριτικών.

 

Cine Άλιμος: Παραλία Αλίμου

Λεωφ. Ποσειδώνος 43 & Καλαμακίου (Στάση Τραμ Καλαμάκι)

Τηλ. 2109839882