Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Εκπαιδευτική εκδήλωση ανακύκλωσης ρούχων στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Αλίμου

Εκπαιδευτική εκδήλωση ανακύκλωσης ρούχων στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Αλίμου

Χθες, το 9ο Δημοτικό Σχολείο Αλίμου φιλοξένησε μια εκπαιδευτική εκδήλωση αφιερωμένη στην ανακύκλωση ρούχων, με τη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών.

Η εκδήλωση οργανώθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία Recycom. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε διαδραστικά παιχνίδια και δραστηριότητες που είχαν ως στόχο την εκπαίδευση τους σχετικά με τη σημασία και τα οφέλη της ανακύκλωσης ρούχων. Με ενθουσιασμό και ζωηρό ενδιαφέρον, τα παιδιά έμαθαν πώς η ανακύκλωση μπορεί να συμβάλει στη μείωση των αποβλήτων και την προστασία του περιβάλλοντος.

Η Recycom, η οποία εξειδικεύεται στην ανακύκλωση ρούχων και υφασμάτων, παρείχε τον απαραίτητο εξοπλισμό και την τεχνογνωσία για την οργάνωση των δραστηριοτήτων. Στο χώρο του σχολείου είχαν τοποθετηθεί ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης, ενημερωτικά πανό και διαδραστικά παιχνίδια, τα οποία βοήθησαν τους μαθητές να κατανοήσουν τη διαδικασία της ανακύκλωσης με έναν ευχάριστο και πρακτικό τρόπο.

Η εκδήλωση αυτή αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας του σχολείου να ενθαρρύνει τους μαθητές να υιοθετήσουν φιλικές προς το περιβάλλον συνήθειες και να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με την αειφορία και την προστασία του πλανήτη.

Η ανάρτηση του Αντιδημάρχου Αλίμου Γιάννη Αντωνάκη: