Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Ανοιχτά σχολικά προαύλια στον Δήμο Αλίμου για όλο το Καλοκαίρι - Οι κανόνες λειτουργίας

Ανοιχτά σχολικά προαύλια στον Δήμο Αλίμου για όλο το Καλοκαίρι - Οι κανόνες λειτουργίας

Το πρόγραμμα «Ανοιχτά Σχολικά Προαύλια» στον Δήμο Αλίμου συνεχίζεται για όλο το καλοκαίρι, προσφέροντας έναν ασφαλή και ευχάριστο χώρο για τα παιδιά να συναντιούνται, να παίζουν και να αθλούνται.

Μετά την επιτυχημένη δοκιμαστική εφαρμογή του προγράμματος τους προηγούμενους δύο μήνες, τα προαύλια των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου θα παραμείνουν ανοιχτά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Τα ανοιχτά προαύλια λειτουργούν από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 17:30 το απόγευμα έως τις 21:30 το βράδυ, υπό την επίβλεψη φύλακα, διασφαλίζοντας την ασφάλεια των παιδιών και τη σωστή λειτουργία των χώρων.

Κανόνες Λειτουργίας των Ανοιχτών Προαυλίων:

  • Κοινόχρηστος Χώρος: Ο χώρος είναι κοινόχρηστος και όλοι έχουν ίσο δικαίωμα χρήσης του, με σεβασμό προς τους υπόλοιπους χρήστες.
  • Ευθύνη Εποπτείας: Την ευθύνη εποπτείας και ασφάλειας των παιδιών έχουν οι γονείς ή κηδεμόνες τους.
  • Δεσποζόμενα Κατοικίδια: Επιτρέπονται μόνο εφόσον συνοδεύονται από παιδί - χρήστη του χώρου.
  • Απαγόρευση Καπνίσματος και Αλκοόλ: Δεν επιτρέπεται το κάπνισμα και η κατανάλωση αλκοόλ.
  • Καθαριότητα Χώρου: Οι χρήστες οφείλουν να διατηρούν τον χώρο καθαρό και να χρησιμοποιούν τους κάδους απορριμμάτων και ανακύκλωσης.
  • Αποζημίωση Ζημιών: Οι ζημιές και φθορές που προκαλούνται στον χώρο αποζημιώνονται από τους υπαίτιους.

Η δημοτική αρχή ενθαρρύνει όλους τους κατοίκους και τα παιδιά να εκμεταλλευτούν αυτή την πρωτοβουλία, δημιουργώντας έναν χώρο συνάντησης και αλληλεπίδρασης για τη νεολαία της περιοχής. Το πρόγραμμα αυτό αποσκοπεί στη στήριξη της κοινωνικής ζωής και της φυσικής δραστηριότητας των παιδιών, παρέχοντας ασφαλείς και ελεγχόμενους χώρους παιχνιδιού και άθλησης.