Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Δράση «Ανακαλύπτοντας τη Γλυπτική από την Αρχαία Ελλάδα μέχρι Σήμερα» στο καλοκαιρινό καμπ του Δήμου Αλίμου

Δράση «Ανακαλύπτοντας τη Γλυπτική από την Αρχαία Ελλάδα μέχρι Σήμερα» στο καλοκαιρινό καμπ του Δήμου Αλίμου

Αυτή τη βδομάδα, το καλοκαιρινό καμπ του Δήμου Αλίμου φιλοξενεί μια συναρπαστική δράση με τίτλο «Ανακαλύπτοντας τη Γλυπτική από την Αρχαία Ελλάδα μέχρι Σήμερα».

Σκοπός της δράσης είναι να εισάγει τα παιδιά στην πλούσια ιστορία της γλυπτικής, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να εξερευνήσουν διάφορες περιόδους και τεχνικές μέσα από δημιουργικά παιχνίδια και δραστηριότητες.

Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να αναζητήσουν κρυμμένα στοιχεία στην αυλή, να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικά παιχνίδια και να μάθουν για τις διάφορες τεχνοτροπίες και υλικά που χρησιμοποιήθηκαν από τους αρχαίους Έλληνες γλύπτες μέχρι και σήμερα. Οι μικροί μας φίλοι μαθαίνουν για τα εμβληματικά έργα τέχνης, καθώς και για τους καλλιτέχνες που άφησαν το αποτύπωμά τους στην ιστορία της γλυπτικής.

Παράλληλα, ενημερώνονται για τη Δημοτική Πινακοθήκη Αλίμου, αποκτώντας γνώση για τις εκθέσεις που έχουν φιλοξενηθεί στον χώρο. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε στα παιδιά η τρέχουσα έκθεση με τίτλο «Σήμαντρα θητείας – Γλώσσες μαθητείας» του Παναγιώτη Τανιμανίδη, η οποία παρουσιάζει ποικίλα έργα με έντονο διδακτικό και καλλιτεχνικό χαρακτήρα.

Η δράση «Ανακαλύπτοντας τη Γλυπτική από την Αρχαία Ελλάδα μέχρι Σήμερα» θα πραγματοποιηθεί σε όλα τα σχολεία μας, δίνοντας τη δυνατότητα σε ακόμη περισσότερα παιδιά να συμμετάσχουν και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους στην τέχνη της γλυπτικής. Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, οι μικροί μαθητές θα καλλιεργήσουν την αισθητική τους και θα αναπτύξουν την εκτίμησή τους για την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας.