Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Ξεκινά η δημιουργία ενιαίου πεζόδρομου και ποδηλατόδρομου στην Αθηναϊκή Ριβιέρα - Στον Άλιμο θα υπογραφεί η σύμβαση

Ξεκινά η δημιουργία ενιαίου πεζόδρομου και ποδηλατόδρομου στην Αθηναϊκή Ριβιέρα - Στον Άλιμο θα υπογραφεί η σύμβαση

Μέχρι το φθινόπωρο του 2025, η Αττική θα διαθέτει έναν πλήρως ανανεωμένο παραλιακό πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο, καλύπτοντας την Αθηναϊκή Ριβιέρα από το Μοσχάτο έως τη Βουλιαγμένη.

Αυτή η σημαντική αστική ανάπλαση μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης, φέρνοντας νέες προοπτικές στη βιώσιμη αστική κινητικότητα της περιοχής.

Στις 15 Ιουλίου, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, θα υπογράψει τη σχετική σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στον Άλιμο, πιθανότατα με την παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Η παρουσία του πρωθυπουργού τονίζει τη σημασία και τη σπουδαιότητα του έργου για την περιοχή.

Η σύμβαση προβλέπει την ανάπλαση 11,9 χιλιομέτρων από τα συνολικά 18 χιλιόμετρα της διαδρομής από την «Εσπλανάδα» μέχρι το Δημαρχείο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης. Το υπόλοιπο τμήμα θα ολοκληρωθεί μέσω άλλων αστικών αναπλάσεων ή ιδιωτικών και δημοτικών έργων. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 19,13 εκατομμύρια ευρώ και είναι ενταγμένο στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΕΣΣΑ) με τον τίτλο "SUB3. Αθηναϊκή Ριβιέρα".

Η νέα διαδρομή θα καλύπτει τις ακόλουθες περιοχές:

  • 365 μέτρα στον Δήμο Καλλιθέας
  • 3.752 μέτρα στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου
  • 1.563 μέτρα στον Δήμο Αλίμου
  • 2.817 μέτρα στον Δήμο Ελληνικού (σε δύο τμήματα των 1.048 και 1.769 μέτρων)
  • 821 μέτρα στον Δήμο Γλυφάδας (με το υπόλοιπο κομμάτι να έχει ήδη ολοκληρωθεί)
  • 2.646 μέτρα στον Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης

Στην τελετή υπογραφής της σύμβασης αναμένεται να παραβρεθούν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι, όπως ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης, καθώς και οι δήμαρχοι των εμπλεκόμενων δήμων.

Η νέα ζώνη θα δημιουργήσει έναν ποιοτικό και αισθητικό άξονα που θα συνδέει και θα ενοποιεί την παράκτια περιοχή των εμπλεκόμενων δήμων, ενισχύοντας την ελκυστικότητα και τη λειτουργικότητα του παραλιακού μετώπου.