Οι Άνθρωποι του Αλίμου

Η Αλιμιώτισσα γιατρός Κέλλυ Μπιλίρη έκανε το εμβόλιο για τον κορωνοϊό και μίλησε στο Alimos Online για την εμπειρία της

Η Αλιμιώτισσα γιατρός Κέλλυ Μπιλίρη έκανε το εμβόλιο για τον κορωνοϊό και μίλησε στο Alimos Online για την εμπειρία της

H Δρ. Κέλλυ Μπιλίρη, επιμελήτρια Α΄ Γενικής Χειρουργικής εμβολιάστηκε στο Γ.Ν. «Ασκληπιείο Βούλας» -ένα νοσοκομείο στην πρώτη γραμμή της «μάχης» με τον κορωνοϊό-  όπου είναι και η επαγγελματική της έδρα. 

Μαζί εμβολιάστηκαν και άλλοι συνάδελφοι της υγειονομικοί, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

 Το νοσοκομείο των νοτίων προαστίων είναι ένα από τα πέντε της χώρας στα οποία θα πραγματοποιούνται εμβολιασμοί.

Η κ. Μπιλίρη περιγράφει την εμπειρία της στο Alimos Online και τονίζει: «Έκανα το χρέος μου απέναντι στον εαυτό μου, στο λειτούργημα που ακολουθώ, στους ασθενείς που υπηρετώ».

Συγκεκριμένα, μας είπε:

Η διαδικασία του εμβολιασμού είναι ιστορικά αναγνωρισμένη και ιατρικά αποδεκτή εδώ και πολλά χρόνια. Ο φετινός συγκεκριμένος εμβολιασμός όμως για την καταπολέμηση του Covid-19 έχει εντελώς διαφορετική χροιά και διάσταση. Η επιχείρηση ¨Ελευθερία¨ άρχισε και διαφαίνεται η επικείμενη επιτυχία της. Ένα από τα πέντε νοσοκομεία στα οποία ήρθαν τα νέα εμβόλια είναι φυσικά το Γ.Ν.Ασκληπιείο Βούλας στο οποίο εργάζομαι εδώ και χρόνια ως Επιμελήτρια της Α’ Χειρουργικής Κλινικής.

Ακολουθώντας τις διαδικασίες, την Τρίτη 29/12 και ώρα 9.45 ήρθε η σειρά μου. Πήγα στο εμβολιαστικό κέντρο το οποίο διαθέτει δύο χώρους κι έμπειρες νοσηλεύτριες ανέλαβαν να φέρουν εις πέρας το εγχείρημα. Ο επιβλέπων ιατρός λαμβάνει ένα σύντομο ιστορικό και συμπληρώνει την σχετική φόρμα. Πρέπει να τονιστεί ότι η μόνη αντένδειξη είναι η προηγουμένη εμφάνιση αναφυλακτικής αντίδρασης (σοβαρής αλλεργίας). Έκανα το εμβόλιο και το μόνο που εμφάνισα ήταν μια μικρή ενόχληση στο σημείο του εμβολιασμού, η οποία έγινε εντονότερη το απόγευμα και στη συνέχεια υποχώρησε. Παρέμεινα στο εμβολιαστικό κέντρο γα 15 λεπτά για το ενδεχόμενο εμφάνισης αλλεργίας. Για τον ίδιο λόγο ήταν παρών και αναισθησιολόγος και ο χώρος ήταν εξοπλισμένος με τα απαιτούμενα φάρμακα. Αυτό ήταν. Τέλος.

Αυτό που πρέπει να αναφέρω ήταν το αίσθημα χαράς που ένιωθα και η αίσθηση ότι εκπλήρωσα το καθήκον μου. Το χρέος μου απέναντι στον εαυτό μου, στο λειτούργημα που ακολουθώ, στους ασθενείς που υπηρετώ. Οι φίλοι μου συνάδελφοι που προσέρχονταν ήταν ενθουσιασμένοι. Το κλίμα που επικρατούσε ήταν αισιόδοξο. Πόσο παράδοξο ακούγεται αυτό, σε χώρο νοσοκομείου που είναι συνδεδεμένος στον ψυχισμό μας με αρρώστιες και στενοχώρια. Η ασθένεια αυτή μας πήρε αγαπημένους, μας στέρησε την επαφή με τις οικογένειες μας , μας απομόνωσε, μας αφαίρεσε το χαμόγελο.

Καιρός να τελειώσει. Θα ακουστεί κλισέ (άλλωστε για κάποιο λόγο βγαίνουν τα κλισέ) αλλά ήρθε η ώρα – και πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι γι’ αυτό -  να πάρουμε τις ζωές μας πίσω. Στο κατώφλι του 2021, η ευχή μου είναι να αφήσουμε πίσω μας τα σκοτάδια, και να προχωρήσουμε στο φως.

Καλή Χρονιά !   

 

ΔΡ ΚΕΛΛΥ ΜΠΙΛΙΡΗ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΡΙΑ Α’ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ

ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ