Οι Άνθρωποι του Αλίμου

Η Αλιμιώτισσα Λουίζα Καλλιγά, ιδιοκτήτρια του «Scale Suites», μιλάει στο Alimos Online

Η Αλιμιώτισσα Λουίζα Καλλιγά, ιδιοκτήτρια του «Scale Suites», μιλάει στο Alimos Online

 Εδώ και μερικά χρόνια, στην οδό Επτανήσου 7, στον Άλιμο, ξεπρόβαλε ένα ωραίο μοντέρνο κτίριο που έγινε σήμα κατατεθέν στην γειτονιά.

Γρήγορα αποκαλύφθηκε ότι στο κτίριο υπάρχουν 8 υπέροχες σουίτες των 100 τ.μ. που προσφέρονται σε Έλληνες και ξένους, για διαμονή ολίγων ημερών έως πολλών μηνών. Μία πρόταση φιλοξενίας εντελώς πρωτοπόρα αφού συνδιάζει την άνεση του σπιτιού και το service του ξενοδοχείου.  Η πρόταση αυτή είναι του «Scale Suites».

Η ευχάριστη έκπληξη προήλθε από την ιδιοκτήτρια του Λουίζα Καλλιγά, που είναι Αλιμιώτισσα στην καταγωγή και η οποία με μεγάλη χαρά δέχτηκε να μιλήσει στο Alimos Online για το εγχείρημά της.     

 «Ύστερα από 40  χρόνια επέστρεψα πάλι στις ρίζες μου και στη γειτονιά όπου μεγάλωσα. Το Καλαμάκι, όπως λεγόταν τότε η γειτονιά μου, σήμερα είναι μέρος του Δήμου Αλίμου. Η μνήμη μου το συνδέει με τη μυρωδιά της θάλασσας και την ανεμελιά των παιδικών μου χρόνων.

 Ο Δήμος Αλίμου, ένας όμορφος δήμος, προσφέρει στους δημότες σύγχρονες συγκοινωνίες και διαδρομές παραθαλάσσιες, ωραία bar/restaurant, εστιατόρια, μαρίνες, αλλά και πάρκα και καταστήματα, καθώς και μοντέρνες υπηρεσίες όπως είναι αυτές για την ανακύκλωση.

Η σύνδεση του μάλιστα με το κέντρο των Αθηνών γίνεται πανεύκολα μέσω του τραμ, του μετρό, η, του λεωφορείου, ενώ και τα πολιτιστικά δρώμενα του Φαληρικού Δέλτα, καθώς και το ‘Ιδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" είναι σε κοντινή απόσταση.

Μου δημιουργήθηκε έντονη επιθυμία να μιλήσω για το Καλαμάκι και κατ’επέκταση για τον Δήμο Αλίμου. Να απευθυνθώ σε όλο τον κόσμο! Δεν ήταν ποτέ σύγχρονος τουριστικός προορισμός ο Δήμος και σκέφτηκα να συμβάλλω για να γίνει. Βρίσκεται σε ένα καταπληκτικό σημείο δίπλα στην θάλασσα ανάμεσα στην Γλυφάδα, το Παλ. Φάληρο και τα έργα της ανάπλασης του παλαιού αεροδρομίου στο Ελληνικό. Ο Άλιμος είναι ένας συνδετικός κρίκος,  απαραίτητος για την ανάδειξη της Αθηναϊκής Ριβιέρας!  Έχει αποφύγει μέχρι στιγμής την αλλοίωση της αισθητικής των κτιρίων από την υπερβολική δόμηση, κάτι που δυστυχώς δεν κατάφεραν οι υπόλοιποι όμοροι Δήμοι. Αναδεικνύεται η ομορφιά του με την αρχιτεκτονική του, τη φυσική του ακτογραμμή προς τον Σαρωνικό σε συνέχεια των άλλων Δήμων από Γλυφάδα ως την Καστέλα αλλά και μέσα από την ιστορία του ως γενέτειρα του Θουκυδίδη. 

Ηλιοβασιλέματα συντροφεύουν απογευματινούς περιπάτους των δημοτών η των επισκεπτών και στο βάθος η Αίγινα, η Σαλαμίνα και ο Πειραιάς.

Η επιθυμία μου έγινε πραγματικότητα  με την δημιουργία του Scale Suites.  To Scale Suites δεν είναι ένα απλό τουριστικό κατάλυμα, είναι ένας καλά μελετημένος χώρος, ένα κέντρο υπηρεσιών, στον οποίο οι άνθρωποί του καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να αξιοποιήσουν όσο καλύτερα γίνεται τον χρόνο παραμονής των επισκεπτών στο ωραίο προάστιο. Διαθέτει την άνεση ενός σπιτιού και το service ενός ξενοδοχείου. Το μόνο που φέρνει μαζί του ο επισκέπτης είναι η βαλίτσα με τα προσωπικά του είδη και την επιθυμία του να γνωρίσει τον Άλιμο την προσδοκία του να εξυπηρετηθεί, να διασκεδάσει να ξεκουραστεί να εμπνευστεί από την ωραία θέα της θάλασσας και από το φως  του δειλινού, να μαγευτεί από τα χρώματα του ηλιοβασιλέματος πάνω στα νερά του Σαρωνικού, αλλά και να απολαύσει την επιβλητικότητα του Υμηττού. Τα βραδιά του χειμώνα τον συντροφεύει το τζάκι στην γωνία του καθιστικού, ενώ τα απογεύματα του καλοκαιριού θα τον δροσίζει η αύρα της θάλασσας. Η φαντασία του θα παίζει με ατελείωτες εικόνες που θα συλλέγει από την ανατολή πίσω από το βουνό έως την δύση, καθώς θα βουτά ο ήλιος στην θάλασσα !»

 

Μίλησε στην Ελισάβετ Μιτσού

www.scalesuites.gr