Οι Άνθρωποι του Αλίμου

Με το βραβείο «Greek Top Women Awards» βραβεύεται η Αλιμιώτισσα Κατερίνα Παπακωστοπούλου

Με το βραβείο «Greek Top Women Awards» βραβεύεται η Αλιμιώτισσα Κατερίνα Παπακωστοπούλου

Είκοσι γυναίκες που τίμησαν και τιμούν το λειτούργημά τους με την ακούραστη προσφορά τους στη μάχη κατά της πανδημίας θα βραβευτούν την Παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας, σε ειδική εκδήλωση που διοργανώνουν οι ιστοσελίδες www.eirinika.gr,  www.madeingreece.news  & το Νομισματικό Μουσείο Ελλάδας με τα Greek TopWomen Awards 2021.

Είναι οι ηρωίδες και φωτεινά παραδείγματα, αυτές που εργάζονται στο χώρο της υγείας, με μεγάλη αυταπάρνηση, δίνουν καθημερινά τον δικό τους αγώνα για να μπορέσουμε όλοι εμείς να επανέρθουμε, κάποια στιγμή, στην κανονικότητά μας. Αυτές τις γυναίκες τιμούν οι ιστοσελίδες που δημιούργησε με μεγάλη επιτυχία η γνωστή δημοσιογράφος Ειρήνη Νικολοπούλου. Τα πρώτα βραβεία δόθηκαν το 2019.

Ανάμεσα σε γιατρούς, διασώστριες, νοσηλεύτριες αλλά και καθηγήτριες Πανεπιστημίων, είναι και η Αλιμιώτισσα δημοσιογράφος, Κατερίνα Παπακωστοπούλου.

Η δημοσιογράφος είναι διαπιστευμένη από το Υπουργείο Υγείας και βρίσκεται στις ενημερώσεις του Υπουργείου Υγείας σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας.

Η Κατερίνα Παπακωστοπούλου δήλωσε αποκλειστικά στο Alimos Online:

Είναι μεγάλη τιμή και χαρά που τα http://www.eirinika.gr και το http://www.madeingreece.news με βραβεύουν φέτος μαζί με άλλες 19 εξαιρετικές κυρίες που στιγμάτισαν τη χρονιά που πέρασε, στη διαχείρηση του κορωνοϊού.

Η χαρά μου είναι διπλή καθώς με τιμά ιδιαίτερα η καταξιωμένη δημοσιογράφος Ειρήνη Νικολοπούλου, η οποία με την εμπειρία της με ξεχώρισε για την δουλειά μου καθόλη τη διάρκεια της πανδημίας, ενώ παράλληλα μου δίνει την ευκαιρία να συγχαρώ κι εγώ με τη σειρά μου τις γιατρούς, ερευνήτριες, διασώστριες και νοσηλεύτριες που έδωσαν τιτάνια μάχη με τον ιό και να τιμήσω κάποιες, οι οποίες έχασαν τη ζωή τους χτυπημένες από τη νόσο.

Η δουλειά μου δεν ήταν εύκολη, καθώς ειδικά στην αρχή, υπήρχε η αγωνία και ο φόβος για το άγνωστο, η προσπάθειά μου να κατανοήσω μια νέα ασθένεια, να εξοικειωθώ με νέες ιατρικές έννοιες τις οποίες έπρεπε να μεταδώσω με απλό και κατανοητό τρόπο. Στην προσπάθειά μου αυτή είχα τη στήριξη του καναλιού το οποίο υπηρετώ με συνέπεια από το 1997, αλλά και τη βοήθεια κορυφαίων καθηγητών και ανθρώπων της υγείας με τους οποίους χτίσαμε σχέση αμοιβαίου σεβασμού και εμπιστοσύνης και με έκαναν πιο «σοφή» στην κατανόηση της ασθένειας. Πιστεύω ότι υπηρετώ με αγάπη το ιατρικό ρεπορτάζ.

Είμαι πάντα προσηλωμένη στο στόχο μου, που είναι η γρήγορη, άμεση και καλά τεκμηριωμένη πληροφόρηση και μετάδοση της είδησης, πάντα με ήρεμο και ψύχραιμο τρόπο. Σέβομαι την ψυχική και σωματική κούραση των πολιτών, το γεγονός ότι εκατοντάδες οικογένειες έχουν χάσει αγαπημένα του πρόσωπα, έχουν νοσήσει ή, έχουν χάσει τη δουλειά τους. Οπότε η διάθεσή μου είναι να μεταφέρω πάντα ασφαλείς πληροφορίες και ειδήσεις με σεβασμό και να απλοποιώ έννοιες που αρχικά μπορεί να «τρομάζουν» τον κόσμο. Η χώρα μας διαθέτει κορυφαίους επιστήμονες, οπότε εμείς οι δημοσιογράφοι έχουμε πολλά να μάθουμε από αυτούς. Πάντως και σε αυτή την καραντίνα στερήθηκα το παιδί μου, την κόρη μου Μαριλίτα. Φοιτά στην πρώτη λυκείου και κάνει τηλεκπαίδευση και εδώ και δύο μήνες βρίσκεται στο Μεσολόγγι, στο μπαμπά της.

Σε αυτήν θα ήθελα να αφιερώσω το βραβείο μου, για τις ώρες που την έχω στερηθεί και την κατανόησή της στο δύσκολο καθημερινό μου πρόγραμμα. Κυρίως όμως της το αφιερώνω γιατί στα μάτια μου είναι μια μικρή ηρωίδα, όταν στα 5 της μπήκε στην εντατική και βγήκε νικήτρια.

 

Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί στο Νομισματικό Μουσείο Ελλάδας, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, την Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021 και θα προβληθεί σε live streaming.

Με αλφαβητική σειρά θα βραβευτούν οι:

ΓΑΖΕΠΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ*  ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ - Νοσηλεύτρια στο Νοσοκομείο της Νάουσας που έχασε τη μάχη με τον κορωνοΐο

ΓΚΑΓΚΑ  ΜΙΝΑ - Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβούλιου Υγείας,  Διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής κλινικής ΓΝΘΑ “Η ΣΩΤΗΡΙΑ”

ΓΚΕΚΑ ΕΛΕΝΗ - Αναισθησιολόγος – Εντατικολόγος, Διευθύντρια Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Αναισθησιολογίας ΠΓΝΘ “ΑΧΕΠΑ”

ΓΚΡΑΝΙΑ-ΚΛΩΤΣΑ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ -Επιδημιολόγος, Διευθύντρια της κλινικής Λοιμωξιολογίας στο Παν/μιακό Νοσοκομείο CAMBRIDGE

ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ - Ομότιμος καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Ε.Κ.Π.Α, Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών

ΚΑΜΠΙΣΙΟΥΛΗ ΕΥΣΤΑΘΙΑ - Προϊσταμένη Διατομεακού Τομέα Μονάδων ΓΝΑ “Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ”

ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙ∆ΟΥ ΣΟΦΙΑ* ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ - Νοσηλεύτρια στο Νοσοκομείο της ∆ράμας που έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό

ΚΟΤΑΝΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ - Καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Διευθύντρια Α’ Κλινικής Εντατικής Θεραπείας ΓΝΑ “Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ”

ΜΑΡΙΟΛΑ ΑΝΕΛΑ - Αναισθησιολόγος, Διευθύντρια του Κέντρου Συντονισμού Αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ

ΜΟΥΛΟΥΔΗ ΕΛΕΝΗ - Συντονίστρια-Διευθύντρια ΜΕΘ Ενηλίκων του “ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ” Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης

ΜΠΙΤΖΑΝΗ ΜΗΛΙΤΣΑ - Πνευμονολόγος- Εντατικολόγος, Συντονίστρια Διευθύντρια Α’ ΜΕΘ, ΠΓΝΘ “Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ”

ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΑΡΤΕΜΙΣ - Νοσηλεύτρια στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου

ΠΑΓΩΝΗ ΜΑΤΙΝΑ - Πρόεδρος ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά),

ΠΑΠΑΚΑΛΑ ΕΛΕΝΗ - Πνευμονολόγος- Φυματιολόγος Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης “ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ”

ΠΑΠΑΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝA - Δημοσιογράφος /Παρουσιάστρια Ειδήσεων

ΠΑΠΑΣΤΕΦΑΝΑΤΟΥ ΣΕΒΑΣΤΙΑ - Διασώστρια ΕΚΑΒ

ΠΟΥΡΙΚΗ ΣΟΦΙΑ - Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Πνευμονολόγος-Εντατικολόγος ΜΕΘ COVID-19 “Η ΣΩΤΗΡΙΑ”

ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΛΙΑΝΑ - MBBS, BSc Imperial College London, Junior Doctor

ΣΥΨΑ ΒΑΝΑ - Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής

ΦΛΙΓΚΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ - Αναπληρώτρια καθηγήτρια Εντατικής Θεραπείας Πανεπιστήμιου Πατρών, Επιστημονικά υπεύθυνη ΜΕΘ ΠΓΝΠ

 

Διαβάστε επίσης:

Η συνέντευξη της Κατερίνας Παπακωστοπούλου στο Alimos Online τον Απρίλιο του 2020