Οι Άνθρωποι του Αλίμου

«Terra Flights»: Στους φιναλίστ διεθνούς διαγωνισμού ένα φιλμ για το karting με αλιμιώτικο αέρα

«Terra Flights»: Στους φιναλίστ διεθνούς διαγωνισμού ένα φιλμ για το karting με αλιμιώτικο αέρα

Ο βραβευμένος αλιμιώτης σκηνοθέτης Κριστιάν Τσαντούλας δημιούργησε το φιλμ «Terra Flights», μέσω του οποίου αναδεικνύεται το karting ως ένα σπορ που εξυμνεί το πάθος για δράση και ζωή, με πρωταγωνιστή τον ερασιτέχνη αλιμιώτη οδηγό Στάθη Σαχίνη.

Το φιλμ διαγωνίστηκε στο SkyPixel 6th Anniversary Contest, που προσέλκυσε 26,000 διεθνείς συμμετοχές από 136 χώρες και συγκαταλέγεται στη διακεκριμένη τελική επιλογή της κατηγορίας «Sport».

Σημειωτέον, πως ο Κριστιάν Τσαντούλας απέσπασε πρόσφατα το πρώτο βραβείο στην κατηγορία Sport, χάρη στο φιλμ «Ultra Running» το οποίο παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του θέματος «Ταξίδι Πέρα από τον ουρανό».

Ο Στάθης Σαχίνης, συνταξιούχος της Olympic Airways, που δεν ήταν ποτέ αγωνιζόμενος, αλλά με μεγάλη αγάπη για τα μηχανοκίνητα σπορ και που είχε περισσότερο από είκοσι χρόνια να οδηγήσει ένα kart, αποφάσισε να ξαναφορέσει τα γάντια και το κράνος,  πυροδότησε το πάθος  και ο Κριστιάν με τις λήψεις του ακροβατεί σε καταστάσεις "hit and go", αφού κυρίαρχο στοιχείο είναι η αμεσότητα μιας prima vista καταγραφής.

Το kart ζυγίζει περίπου όσο ο πιλότος του, επιταχύνει σαν μοτοσικλέτα street, χωράει άνετα σε ασανσέρ και το σπουδαιότερο, βγάζει πρωταθλητές.  Περιττό να πούμε ότι όλα τα μεγάλα ονόματα της Formula 1 πέρασαν από τα θρανία του karting και ανδρώθηκαν αγωνιστικά στον εκεί ακραίο ανταγωνισμό.

«Η ζωή μπορεί να είναι επικίνδυνη, ανεξάρτητα από το τι κάνεις, σίγουρα όλα αθλήμτα έχουν μια νοητική πτυχή, αλλά τα αγωνιστικά karts είναι απολύτως μοναδικά».