Οι Άνθρωποι του Αλίμου

Η Κλεοπάτρα Κετσελίδη μας περιμένει στο διατροφολογικό γραφείο της «Healthy Deli Nutrition»

Η Κλεοπάτρα Κετσελίδη μας περιμένει στο διατροφολογικό γραφείο της «Healthy Deli Nutrition»

Η Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Κλεοπάτρα Κετσελίδη έχει ανοίξει εδώ και μερικούς μήνες το γραφείο της στον Άλιμο.

Η Κλεοπάτρα αν και είναι νεαρή σε ηλικία έχει πολυετή εμπειρία στο χώρο της διαιτολογίας καθώς ακόμα και ως φοιτήτρια εργάστηκε εθελοντικά σε αθλητικές ομάδες (πχ Άρης Θεσσαλονίκης) και πλάι σε καταξιωμένους επιστήμονες (πχ Αθανάσιος Τσιούδας).

Στα πλαίσια της πρακτικής της άσκησης εργάστηκε στο πλευρό του Δρ Δημήτρη Γρηγοράκη, ενώ διαθέτει πλούσιο ερευνητικό έργο, έχοντας ήδη στο ενεργητικό της δύο δημοσιευμένες μελέτες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Κύρια πεδία ενδιαφέροντός της είναι η Μεσογειακή διατροφή, στην οποία έχει στηριχτεί και η 1η της μελέτη, η διατροφή παιδιών και εφήβων και η κλινική διαιτολογία.

Ως φοιτήτρια συμμετείχε στο πρόγραμμα παρακολούθησης της παιδικής παχυσαρκίας COSI του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ενώ από το 2018 εργάζεται ως αθλητική διατροφολόγος στις ακαδημίες μπάσκετ του Ολυμπιακού. Οι μεταπτυχιακές της σπουδές στην κλινική διατροφή στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και η διατριβή που εκπονεί πάνω στον σακχαρώδη διαβήτη την καθιστούν ικανή να συμβάλει στην διατροφική αντιμετώπιση και θεραπεία κλινικών παθήσεων και διαταραχών πρόσληψης τροφής.

Λίγα λόγια από την Κλεοπάτρα

Η φιλοσοφία μου γύρω από τη διατροφή είναι απλή και συνοψίζεται στα λόγια του Ιπποκράτη «Η τροφή να είναι το φάρμακό σου, και το φάρμακό σου να είναι η τροφή σου».  Η ισορροπημένη και εξατομικευμένη διατροφή μπορεί να προσφέρει οφέλη όχι μόνο στο βάρος και την καθημερινότητα του ανθρώπου, αλλά και να συμβάλει ουσιαστικά στην υγεία και τη μακροζωία. Κυριότερος στόχος μου είναι να καταρρίψουμε μέσα από τις συνεδρίες μας τους μύθους που υπάρχουν γύρω από τη διατροφή και αποτρέπουν τον κόσμο από το να βελτιώσει τον τρόπο σκέψης του γύρω από την τροφή. Η σωστή διατροφή είναι απλή και εύκολη, έχει ουσιαστική ισορροπία και ποικιλία επιλογών. Μέλημα μου είναι να κάνω όσο πιο ενδιαφέρον γίνεται το ταξίδι του κάθε διαιτώμενου είτε αυτό έχει ως προορισμό τη διαχείριση βάρους, είτε την αντιμετώπιση κάποιας πάθησης. Αυτό το πετυχαίνω μέσα από την ποικιλία συνδυασμών και επιλογών που χαρίζω σε όσους με επισκέπτονται, εστιάζοντας στις εύκολες, νόστιμες και υγιεινές συνταγές που μπορεί να κάνει ο καθένας με απλά υλικά.

Αγάπησε το σώμα σου και θα στο ανταποδώσει!

Το γραφείο της Διαιτολόγου βρίσκεται στην οδό Γεωργίoυ Παπανδρέου 3Α κοντά στο λόφο Πανί.

Ένας όμορφος και ζεστός χώρος που κάνει τον επισκέπτη να νιώθει σαν στο σπίτι του.

Το Διατροφολογικό γραφείο φόρεσε τα γιορτινά του και σας περιμένει να το επισκεφτείτε και να γνωρίσετε τον κόσμο της νόστιμης και υγιεινής διατροφής μαζί με την Κλεοπάτρα.

 

Healthy Deli Nutrition: Γ.Παπανδρέου 3Α, Άλιμος

210 98 85010