Οι Άνθρωποι του Αλίμου

Η Ελισάβετ Μακρή μίλησε στο Alimos Online και δηλώνει πως «της αρέσει να ψάχνει συνέχεια για καινούριες καινοτόμες ιδέες»

Η Ελισάβετ Μακρή μίλησε στο Alimos Online και μας παρουσιάζει το νέο της επιχειρηματικό βήμα

Συναντήσαμε την Αλιμιώτισσα Ελισάβετ Μακρή, ιδιοκτήτρια των κομμωτηρίων «Queens Teens», «Remalia» και  «Lice Busters».

Πρόκειται για μια γυναίκα νέα, δραστήρια, με πολύ καινοτόμες ιδέες.

Tη συνταντήσαμε στον χώρο εργασίας της και μας μίλησε για το ξεκίνημά της στον χώρο της κομμωτικής, για την ζωή της αλλά και για τη νέα επιχειρηματική της δραστηριότητα.

Eλισάβετ, σε γνωρίζω χρόνια και πρέπει να ομολογήσω ότι θαυμάζω την ενέργειά σου. Δεν επαναπαύεσαι και εξελίσσεσαι συνέχεια. Ξεκίνησες πριν 15 χρόνια, ανοίγοντας το δικό σου μικρό κομμωτήριο στην οδό Λυσικράτους. στον Άλιμο. Έκτοτε και μέσα σε πολύ λίγο διάστημα, δημιούργησες το «Queens Teens» στην οδό Υψηλάντου (για παιδιά και ενήλικες), τα «Remalia» (ανδρικό barber shop) στην οδό Υψηλάντου και το καινοτόμο «Lice Busters» (για την αντιμετώπιση και καταπολέμηση ψειρών και κονίδων ) στην οδό Λυσικράτους.  Μίλησέ μας λίγο γι αυτές τις τόσο δραστήριες επιχειρηματικές ενασχολήσεις σου.

Ξεκίνησα την επιχειρηματική μου δραστηριότητα σε ηλικία 28 ετών, με το Queens στην οδό Λυσικράτους το 2008. Αποφάσισα να κάνω το πρώτο βήμα δειλά-δειλά και να φτιάξω έναν όμορφο χώρο που με αντιπροσωπεύει. Μετά από 6 χρόνια, το 2014, άνοιξα το παιδικό family κομμωτήριο σε έναν πιο μεγάλο χώρο και η κεντρική η ιδέα ήταν κυρίως να συνδυάσω «Μαμά-παιδί» στον ίδιο χώρο. Η συγκεκριμένη ιδέα είχε μεγάλη ανταπόκριση από τους γονείς. Επίσης αυτό που μας χαρακτηρίζει είναι ότι κάθε σεζόν, μαζί με όλη την ομάδα μου, δημιουργούμε όμορφες γιορτινές βιτρίνες, ανάλογα με την εποχή. Αυτό μας έχει φέρει στην πρώτη θέση τα τελευταία τρία χρόνια στο διαγωνισμό βιτρίνας Χριστουγέννων, που είναι η πιο όμορφη εποχή του χρόνου.

Λίγα χρόνια μετά, το 2018, δημιούργησα τα «Remalia» ένα καλαίσθητο barbershop που απευθύνεται στο ανδρικό κοινό όλων των ηλικιών και ο λόγος του barber shop έγινε, διότι τα αγόρια που μεγάλωσαν στο QueensTeens ήθελαν τον δικό τους ξεχωριστό χώρo. 

Πόσο προσωπικό απασχολείς συνολικά;

Απασχολώ συνολικά 18 αξιόλογα άτομα, με τα οποία έχω συνεργασία πολλών χρόνων, έχοντας συγχρόνως την πολύτιμη βοήθεια της μητέρας μου, που την θεωρώ και τον βράχο της επιχείρησης.

Η ιδέα για το Lice Busters πως προέκυψε; Ήταν μία ιδέα πολύ έξυπνη και πολύ πρωτοποριακή.

Η ιδέα του Lice Busters προέκυψε όταν η κόρη μου κόλλησε ψείρες πριν από 9 χρόνια, την εποχή που πήγαινε στην πρώτη δημοτικού. Μπήκα λοιπόν στην διαδικασία να την καθαρίσω με απόλυτα φυσικό τρόπο και τα κατάφερα. Το κέντρο μας λειτουργεί ήδη επτά χρόνια και έχει απόλυτη επιτυχία διότι έχουμε απαλλάξει πολλές οικογένειες από αυτό τον εφιάλτη που λέγεται ψείρα, με μια μόνο επίσκεψη και με απόλυτα φυσικό τρόπο.  Τα τελευταία τρία χρόνια ανοίξαμε και το αδερφάκι του στα Ιωάννινα, που εξυπηρετεί την Ηπειρωτική Ελλάδα. 

Γνωρίζω ότι δουλεύεις η ίδια στα μαγαζιά σου, με πλήρες ωράριο.  Γνωρίζω επίσης ότι έχεις δύο παιδιά και αρθρογραφείς σε blog, ενώ παράλληλα παρακολουθείς σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.  Πως τα προλαβαίνεις όλα αυτά; 

Φυσικά και δουλεύω και στα τρία μαγαζιά, αλλά κυρίως βρίσκομαι στο «QueensTeens» τις περισσότερες ώρες, καθώς έχω εξαιρετικούς συνεργάτες και στο “Lice Busters” και στα “Remalia”, τους οποίους εμπιστεύομαι απόλυτα. Έχω δύο υπέροχα παιδιά μια κόρη 16 και έναν γιο 7 ετών, τα οποία είναι το νόημα της ζωής μου.  Ο άντρας μου και σύντροφος της ζωής μου είναι δίπλα μου και με στηρίζει συμβάλλοντας σε κάθε επιχειρηματική απόφαση. 

Είμαι μέλος σε κομμωτικές κοινότητες, αρθρογράφω στο www.hairdressingnews.com και κατά καιρούς κάνω και live παρουσιάσεις για την δουλειά μου και πρόσφατα έγινα μέλος της Haute Coiffure Française. 

Είμαι ένας άνθρωπος με τρομερή ενέργεια και μου αρέσει να ψάχνω συνέχεια για καινούριες καινοτόμες ιδέες και αν είναι δυνατόν να τις εκτελώ. 

Αγαπώ την οικογένεια μου, αγαπώ το σπίτι μου - αν και δεν έχω την πολυτέλεια να το χαρώ όσο θα ήθελα -  αλλά όταν μπορώ,  ναι θα ασχοληθώ και με την μαγειρική που τόσο πολύ αγαπώ.

Ποια είναι τα άμεσα σχέδιά σου;  Να περιμένουμε ότι η Ελισάβετ Μακρή δεν θα επαναπαυθεί σε αυτά που ήδη έχει δημιουργήσει;

Αν έχω επόμενη επιχειρηματική δραστηριότητα; Μα φυσικά και έχω! 

Κάτω ακριβώς από το «Queens Teens» νοίκιασα τον χώρο και πριν λίγες μέρες δημιούργησα ένα ολοκαίνουριο σαλόνι ομορφιάς για τις γυναίκες, τα νέα κορίτσια και τους άνδρες που θέλουν να απαλλαγούν από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα με το ολοκαίνουριο εξελιγμένο Laser Alexandrite Candela Pro με απίστευτα προνομιακές τιμές και ειδικά πακέτα γνωριμίας για τον μήνα Μάρτιο.

Εκεί θα λειτουργήσει και χώρος πριβέ για manicure-pedicure και αργότερα θα προστεθούν και άλλες υπηρεσίες όπως lash and brow lift , micro blading tattoo φρυδιών, κ.α.

Τα πάντα λοιπόν για την γυναίκα και τον άνδρα και φυσικά το παιδί.  Περιποίηση από την κορυφή ως τα νύχια.

Είσαι γέννημα - θρέμμα Αλιμιώτισσα.  Τι σου αρέσει στον Άλιμο και τι δεν σου αρέσει;

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Άλιμο (κάτω Καλαμάκι). Αγαπώ τον τόπο μου και δεν θέλω να μετακομίσω ποτέ.  Το μόνο που με στενοχωρεί είναι ότι έχει αρχίσει και χάνει την γραφική μαγεία του, διότι σιγά σιγά οι παλιές αρχοντικές μονοκατοικίες που είχαμε έχουν γκρεμιστεί και την θέση τους παίρνουν τεράστιες πολυκατοικίες. 

 

Μίλησε στην Ελισάβετ Μιτσού