Συμβουλές

Πως να κρατήσετε το σπίτι δροσερό εν μέσω καύσωνα

Διανύουμε τις τελευταίες ημέρες του Ιουλίου και ο υδράργυρος ανεβαίνει επικίνδυνα.

Μπορεί εδώ στον Άλιμο να είμαστε πλάι στη θάλασσα, όμως τα υψηλά επίπεδα υγρασίας κάνουν το καλοκαίρι σχεδόν ανυπόφορο. Τι μπορούμε να κάνουμε όμως για να κρατήσουμε -όσο μπορούμε- δροσερό το σπίτι μας;

1. Κρατήστε τις κουρτίνες κλειστές
Έχοντας τις κουρτίνες των δωματίων σας κλειστές μπορεί να έχετε λιγότερο φυσικό φως στο σπίτι αλλά κερδίζετε σε δροσιά, αφού η θερμοκρασία του σπιτιού διατηρείται σε πιο χαμηλά επίπεδα. Δοκιμάστε παράλληλα να έχετε κάποια πόρτα ανοιχτή για λίγη ώρα για να κυκλοφορεί ο αέρας.

2. Περιορίστε τη χρήση ηλεκτρικών συσκευών
Αν μπορείτε μειώστε για παράδειγμα τη λειτουργία της κουζίνας σας ή του σίδερου καθώς εκπέμπουν μεγάλη θερμότητα και υψηλές θερμοκρασίες που κάνουν την ατμόσφαιρα ακόμη πιο δύσκολη. Αν έχετε το περιθώριο, για παράδειγμα, αφήστε το πολύ σιδέρωμα για μια μέρα με λιγότερη ζέστη.

3. Κατεβάστε τις τέντες την ώρα του ήλιου
Προτιμήστε να έχετε κατεβασμένες τις τέντες την ώρα που ο ήλιος "χτυπάει" στο σπίτι σας αλλά το απόγευμα και το βραδάκι σηκώστε τις ώστε να μπαίνει καθαρός αέρας και δροσιά στο σπίτι. Με αυτό τον τρόπο αερίζεται το σπίτι σας και δημιουργείται ένα ήπιο ρεύμα δροσιάς.