Συμβουλές

Πασχαλινή διακόσμηση: Πώς να προσθέσετε στο σπίτι σας χαρούμενες ανοιξιάτικες πινελιές

Πασχαλινή διακόσμηση: Πώς να προσθέσετε στο σπίτι σας χαρούμενες ανοιξιάτικες πινελιές

Η πασχαλινή διακόσμηση στο σπίτι είναι ο καλύτερος τρόπος να υποδεχτούμε την άνοιξη και να γεμίσουμε τον χώρο με χαρούμενες πινελιές και όμορφα χρώματα. Τι θα χρειαστούμε, για να διακοσμήσουμε το σπίτι μας εύκολα και οικονομικά για το Πάσχα; Λουλούδια, πασχαλινά αυγά και φυσικά το σύμβολο αυτής της γιορτής, τον πασχαλινό λαγό.

Το θέμα είναι πώς θα τα χρησιμοποιήσουμε όλα αυτά, ώστε να δημιουργήσουμε μια στιλάτη και ταυτόχρονα ξεχωριστή ατμόσφαιρα στο σπίτι. Ρωτήσαμε τους ψαγμένους διακοσμητές από την Oikia Mykonos και μας έδωσαν μερικές πρωτότυπες συμβουλές, για να το πετύχουμε.

Διακοσμητικός πασχαλινός λαγός

Πάσχα χωρίς λαγό δεν γίνεται και μάλιστα σε πολλές χώρες, όπως η Γερμανία, ο λαγός είναι άμεσα συνδεδεμένος με διάφορα πασχαλινά έθιμα. Γιατί, λοιπόν, να μην τον εντάξετε και στη δικιά σας ανοιξιάτικη διακόσμηση;

Ο διακοσμητικός λαγός μπορεί να μπει παντού. Στη βιβλιοθήκη στο γραφείο ή πάνω στο coffee table και την τραπεζαρία, για να γίνει ο πρωταγωνιστής αυτών των ημερών. Πολύ όμορφα και γλυκά θα δέσει αυτό το διακοσμητικό και στο παιδικό δωμάτιο.

Υπάρχουν διάφορα στυλ λαγών ανάλογα και με τη διακόσμηση σε κάθε σπίτι. Ένας κλασικός λαγός, ταιριάζει εξαιρετικά στο παιδικό δωμάτιο και σε σπίτια με κλασική διακόσμηση. Ένας πιο minimal λαγός, είναι η ιδανική προσθήκη σε ένα minimal σαλόνι και ακριβώς επειδή είναι αρκετά αφηρημένος, μπορεί να αποτελεί μέρος της συνολικής ανοιξιάτικης διακόσμησής σας και όχι μόνο για το Πάσχα.

Διακόσμηση με πασχαλινά αυγά

Όπως τα Χριστούγεννα κρεμάμε γιορτινές μπάλες στο δέντρο αλλά και σε άλλα σημεία στον χώρο, έτσι και το Πάσχα μπορούμε να κάνουμε κάτι αντίστοιχο με διακοσμητικά πασχαλινά αυγά σε διάφορα χρώματα και σχέδια. Αυτά τα ελαφριά αυγά μπορείτε να τα κρεμάστε παντού. Στις γλάστρες και τα δέντρα του κήπου και της βεράντας, στα ράφια της βιβλιοθήκης, στα πόμολα της πόρτας ή από τα καδράκια στον τοίχο, για να γεμίσετε το σπίτι πασχαλινές πινελιές.

 

Υπάρχει μια ακόμα ιδιαίτερη ιδέα, καθώς μάλιστα φέτος το Πάσχα πέφτει μαζί με την Πρωτομαγιά. Στο στεφάνι με τα λουλούδια, μπορείτε να βάλετε ενδιάμεσα και μερικά τέτοια αυγά, για να έχετε την άνοιξη σε όλο της το μεγαλείο. Το στεφάνι αυτό μπορείτε να το κρεμάσετε στην πόρτα της εισόδου ή να το βάλετε στο τραπέζι της τραπεζαρίας γύρω από ένα μεγάλο κερί και αυτό θα δείξει πιο χαρούμενο και μοντέρνο τόσο γρήγορα και απλά.

Τα παραπάνω πασχαλινά διακοσμητικά υπόσχονται να δώσουν νέα πνοή στο σπίτι σας και να σας αλλάξουν σημαντικά τη διάθεση.

Φυσικά, μαζί με όλα τα παραπάνω υπάρχει μια απλή συμβουλή. Γεμίστε το σπίτι με πολλά λουλούδια σε διάφορα χρώματα, για να απολαμβάνετε τη θετική τους αύρα και το υπέροχο άρωμά τους σε αυτή την εποχή της γιορτής της φύσης. Άλλωστε, περιμένουμε πώς και πώς τη χαρά και την αισιοδοξία στη ζωή μας.