Άλιμος Online

Έτοιμο το Pantheon (πρώην Πράσινος Λόφος) στον Λόφο Τρουμπάρι

Είναι έτοιμος και ανοίγει σε λίγες ημέρες ο χώρος «PANTHEON», (πρώην «Πράσινος Λόφος»), ο οποίος  βρίσκεται στον Λόφο Τρουμπάρι και θα λειτουργεί ως καφετέρια, εστιατόριο  και χώρος δεξιώσεων.

Τον βρίσκετε στρίβοντας από Λεωφόρο Αλίμου 89 και ανεβαίνοντας μία μικρή ανηφόρα, δίπλα στη Λεωφόρο Κυθηρίων και μέσα στο Λόφο Τρουμπάρι, σε μία έκταση 11 στρεμμάτων, γεμάτη πεύκα, σε μία όαση πράσινου. Είναι στα όρια του Δήμου μας με τον Δήμο Αργυρούπολης. Ανάμεσα στα δεκάδες δέντρα, υπάρχει ένα μικρό θεατράκι, μία παιδική χαρά και φυσικά ο χώρος «PANTHEON».

Το εστιατόριο «Πράσινος Λόφος» γνώρισε μεγάλες δόξες. Άνοιξε το 2005 ως αναψυκτήριο και γρήγορα κέρδισε τους κατοίκους της περιοχής. Στη συνέχεια, λειτούργησε ως εστιατόριο, με μια ταράτσα που γι’ αυτήν μίλαγαν όλα τα Νότια Προάστια! Σεφ ήταν ο Γιάννης Μπαξεβάνης και το 2010 ανέλαβε η Μυρσίνη Λαμπράκη.

Το 2011 μετονομάστηκε σε «Lofos Kefato Restaurant» και είχε ζωντανή μουσική και … λουλουδοπόλεμο! Ωστόσο, το καλοκαίρι του 2012, το κατάστημα έκλεισε οριστικά και όλα αυτά τα χρόνια ο χώρος ήταν – κυριολεκτικά – ρημαγμένος και εγκαταλελειμμένος.

Και ήταν κρίμα, ένας τέτοιος πνεύμονας πρασίνου να μένει ανεκμετάλλευτος και αναξιοποίητος, ενώ θα μπορούσε να είναι ένα πολύ ωραίο μέρος για τους πολίτες και των δύο Δήμων (Αλίμου και Αργυρούπολης) και όχι μόνο.

Ευτυχώς, ανακαινίστηκε, είναι έτοιμος να λειτουργήσει και ελπίζουμε ότι θα είναι και πάλι ένα στολίδι, υπό την νέα διεύθυνση.

Ελισάβετ Μιτσού

Ο χρήστης κατανοεί και αποδέχεται ότι δεν του παρέχεται το δικαίωμα να αναπαράγει, αντιγράφει, πωλεί, μεταπωλεί ή/και εκμεταλλεύεται εμπορικά με οποιονδήποτε τρόπο σύνολο ή μέρος του περιεχομένου του alimosonline.gr - Οποιαδήποτε αναπαραγωγή περιεχομένου απαιτεί την έγγραφη συγκατάθεση του συντάκτη. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο info@alimosonline.gr