Άλιμος Online

Πετρελαιοκηλίδα εμφανίστηκε κοντά στην ακτή του Άγιου Κοσμά

Πετρελαιοκηλίδα εμφανίστηκε κοντά στην ακτή του Άγιου Κοσμά

Στην παραλία του Άγιου Κοσμά εντοπίστηκε πετρελαιοκηλίδα 400τμ, το πρωί της Τετάρτης.

Ήδη η μόλυνση από τη Σαλαμίνα έχει φτάσει στην Πειραϊκή και ήδη από χθες, η παραλιακή γραμμή του Αλίμου μύριζε πετρέλαιο.

Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή «έφεραν» την οσμή και σήμερα το πρωί εντοπίστηκε πετρελαιοκηλίδα 400 τμ κοντά στην ακτή του Άγιου Κοσμά. Στο σημείο έφτασε άμεσα αντιρρυπαντικό σκάφος και σκάφος του Λιμενικού. 

Την ίδια στιγμή με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προσπάθειες των σκαφών αντιρρύπανσης για την αντιμετώπιση κομματιών πετρελαιοκηλίδας που δημιουργήθηκαν στα Σελήνια και την Κυνόσουρα αλλά και σε Φρεαττύδα και Πειραϊκή.

Σύμφωνα με πληροφορίες περισσότερα από 60 άτομα ιδιωτικού συνεργείου  επιχειρούν εντατικά από το πρωί στην παραλία του Παρασκευά στην Καστέλλα και στη θαλάσσια περιοχή μπροστά από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων.

Στη μάχη της αντιρρύπανσης μπαίνει από σήμερα και το δεξαμενόπλοιο «Αktea osrv» της εταιρείας Τεχνικής Προστασίας Περιβάλλοντος ένα σκάφος με τεράστιες δυνατότητες απάντλησης πετρελαιοειδών. Σύμφωνα με στελέχη των εταιρειών αντιρρύπανσης τα περιστατικά αντιμετωπίζονται σε όλα τα σημεία της ρύπανσης σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Ο χρήστης κατανοεί και αποδέχεται ότι δεν του παρέχεται το δικαίωμα να αναπαράγει, αντιγράφει, πωλεί, μεταπωλεί ή/και εκμεταλλεύεται εμπορικά με οποιονδήποτε τρόπο σύνολο ή μέρος του περιεχομένου του alimosonline.gr - Οποιαδήποτε αναπαραγωγή περιεχομένου απαιτεί την έγγραφη συγκατάθεση του συντάκτη. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο info@alimosonline.gr