Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017, 09:00
Συνεχίζεται στα σχολεία του Αλίμου η εκστρατεία ανακύκλωσης

Ο Δήμος Αλίμου συνεχίζει την εκστρατεία «Όταν σου λέω πράσινο, να βγαίνεις», εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των δημοτών του για τη διαχείριση των αστικών απορριμμάτων και την ανακύκλωση.

Μάλιστα, αυτή τη φορά απευθύνεται στη νεολαία της πόλης του Αλίμου, καθώς και στο σύνολο της αθλητικής, πολιτιστικής και εκπαιδευτικής κοινότητας.

Ο Δήμος θα αποστείλει ένα διαφωτιστικό για την ανακύκλωση φυλλάδιο στα σχολεία, μαζί με σχετικές αφίσες. Το ίδιο έντυπο θα διακινηθεί στους αθλητικούς και πολιτιστικούς χώρους, σε κάθε μέρος, όπου δραστηριοποιούνται οι νέες και οι νέοι του Αλίμου.

Παράλληλα θα ετοιμαστούν ερωτηματολόγια, ανάλογα με την ηλικία των παιδιών,  για να καταγραφεί η γνώση τους στα περιβαλλοντικά θέματα, με αιχμή την ανακύκλωση. Τα ερωτηματολόγια θα διανεμηθούν στα σχολεία, για να συμπληρωθούν. Διανομή ερωτηματολογίων θα γίνει και στα πολιτιστικά και αθλητικά κέντρα, ενώ όσοι ενδιαφέρονται θα μπορούν να τα βρίσκουν και στην ιστοσελίδα www.alimosrecycle.gr.

Στο πλαίσιο αυτό, εκτός από τους παραπάνω φορείς, ο Δήμος θα συνεργαστεί στενά και με τους Συλλόγους Γονέων. Η από κοινού δράση όλων των φορέων που έρχονται σε επαφή με τη νεολαία αποσκοπεί στην ενθάρρυνση των νέων και την ενεργό συμμετοχή τους στα προγράμματα ανακύκλωσης στο σπίτι, στο σχολείο, στη γειτονιά, στην κοινωνική τους ζωή.

Ο Δήμαρχος Αλίμου κ. Ανδρέας Κονδύλης δήλωσε σχετικά με το θέμα: «Η πληροφόρηση της νέας γενιάς είναι βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης και ευθύνης.

Στόχος μας είναι να ενημερωθούν οι νέες και οι νέοι για τη χρησιμότητα και τα οφέλη της ανακύκλωσης στη ζωή μας. Να ευαισθητοποιηθούν και να αρχίσουν να συμμετέχουν ενεργά στη βελτίωση της πόλης του Αλίμου, της πόλης μέσα στην οποία ζουν, παίζουν, μεγαλώνουν, αθλούνται, δραστηριοποιούνται, αγαπούν».

Τι διάβασαν περισσότερο οι Αλιμιώτες;
 

Γυναίκα χαρακώνει βρέφη με αιχμηρό αντικείμενο σε Άλιμο και Άγιο Δημήτριο

17 Ιουλίου, 10:43

Την Τρίτη 10 Ιουλίου, μία γυναίκα αγνώστων λοιπών στοιχείων, πλησίασε μία μητέρα και χαράκωσε με αιχμηρό αντικείμενο που είχε κρυμμένο στα χέρια της, το πόδι του μόλις δυόμιση μηνών μωρού της.

 
 

Οι 4 παραλίες των Νοτίων που είναι ακατάλληλες για κολύμπι

17 Ιουλίου, 05:24

Λίστα με κατάλληλες και ακατάλληλες παραλίες για κολύμπι στην Αττική δημοσίευσε το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών.

 
 

Street food festival ετοιμάζεται στο Cine Άλιμος

16 Ιουλίου, 11:57

Street food festival ετοιμάζεται φιλοξενηθεί στον χώρο του θερινού κινηματογράφου της παραλίας μας.

 
 

Παλαιό Φάληρο: Η Ευγενία Μανωλίδου έπεσε στη θάλασσα και την έβγαλε το Πολεμικό Ναυτικό

17 Ιουλίου, 15:28

Ένα μικρό ατύχημα είχε σήμερα η Ευγενία Μανωλίδου.

 
 

Γλυφάδα: Αύριο η δωρεάν συναυλία του Τόλη Βοσκόπουλου

17 Ιουλίου, 06:50

Ο ανεπανάληπτος Τόλης Βοσκόπουλος στο Φεστιβάλ Γλυφάδας 2018!

 
 

Συνελήφθη η γυναίκα που χαράκωνε βρέφη σε εμπορικά κέντρα των Νοτίων Προαστίων

19 Ιουλίου, 06:04

Χθες το βράδυ συνελήφθη η γυναίκα που χαράκωνε βρέφη σε εμπορικά κέντρα του Αλίμου και του Αγίου Δημητρίου.

 
 

Δύο ακόμη μαρτυρίες από μητέρες που δέχτηκαν την επίθεση της γυναίκας που χαρακώνει μωρά – Οι νέες εξελίξεις

18 Ιουλίου, 09:05

Χθες το πρωί ήρθε στη δημοσιότητα το θέμα που προκάλεσε σοκ, για τη γυναίκα που χαρακώνει μωρά τα οποία βρίσκονται στην αγκαλιά των μητέρων τους.

 
 

Η αρχαιότερη ελιά του κόσμου βρίσκεται σε ελληνικό νησί

14 Ιουλίου, 06:00

Η αρχαιότερη ελιά του κόσμου βρίσκεται στα Χανιά της Κρήτης.

 
 

Ο Έλληνας ηθοποιός που είχε 50.000 ανθρώπους που του είπαν το «τελευταίο αντίο»

14 Ιουλίου, 09:00

Όταν βρισκόταν στη σκηνή αρκούσε ένα βλέμμα, μια αδιόρατη σχεδόν γκριμάτσα για να κάνει το κοινό να ξεσπάσει στα γέλια και τον αποθεώσει.

 
 

Πως θα ήταν «Τα Φιλαράκια» αν είχαν γυριστεί στον Άλιμο

16 Ιουλίου, 11:40

Αυτή την ερώτηση έκανα στον εαυτό μου μετά από το χιλιοστό re-run της σειράς στο Netflix. Ναι, είμαι από εκείνους που βλέπουν ξανά τα επεισόδια στο Netflix, γιατί προφανώς δεν τους έφτανε το Star.