Άλιμος Online

Δήλωση του Ανδρέα Κονδύλη για το περισταστικό βίας σε σχολείο του Αλίμου

Δήλωση του Ανδρέα Κονδύλη για το περισταστικό βίας σε λύκειο του Αλίμου

Ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, μίλησε στο protothema.gr  σχετικά με το απίστευτο περιστατικό βίας που συνέβη στο 6o Δημοτικό Σχολείο Αλίμου.

Δασκάλα της Δ’ Δημοτικού έβαλε τους μαθητές να χαστουκίσουν έναν συμμαθητή τους καθώς έκανε φασαρία την ώρα του μαθήματος. «Σηκωθείτε να του δώσετε μερικές φάπες για να σταματήσει» φέρεται να τους προέτρεψε.

Ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, δήλωσε: «Περισσότερο από μία εβδομάδα μετά το συμβάν, δεν υπάρχει καμία επίσημη αντίδραση από τους αρμόδιους. Ελήφθη κάποιο μέτρο; Μας διαβεβαιώνουν ότι είναι όλα εντάξει; Δεν είναι δυνατόν να συνεχίζουν όλα σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Οι αρμόδιοι από το Υπουργείο Παιδείας οφείλουν άμεσα να πάρουν ξεκάθαρη θέση για το αν η δασκάλα μπορεί ή δεν μπορεί να είναι μέσα στην τάξη και να ενημερώσουν όλους τους ενδιαφερόμενους. Έπρεπε ήδη να είχε γίνει αυτό».

Επιπλέον, στο ίδιο Μέσο, η μητέρα του μαθητή δήλωσε: «Πάρα πολλά χρονιά σε αυτό το σχολείο η συγκεκριμένη δασκάλα έχει φέρει παιδιά και γονείς στα όριά τους τόσο με τη συμπεριφορά της όσο και με τον τρόπο διδασκαλίας της. Κατά κοινή ομολογία το μάθημα της μουσικής που θα έπρεπε να είναι μια ανάσα χαράς, είναι ένα βασανιστικό μάθημα. Δεν είμαι υπερβολική μητέρα αλλά αναφέρομαι σε πολύ συγκεκριμένα προβλήματα», λέει χαρακτηριστικά. Όπως τονίζει οι τιμωρίες που βάζει τα παιδιά ξεπερνούν τα όρια των παιδαγωγικών μεθόδων. «Βάζει τα παιδιά τιμωρίες και τα αναγκάζει να ακουμπούν τη μύτη στον τοίχο. Επειδή το μάθημα της μουσικής εξαντλείται στην αντιγραφή της ζωγραφιάς από το βιβλίο, ιδίως στις μικρές τάξεις, αν το παιδί δεν έχει καταφέρει να αποτυπώσει στην εντέλεια το φόντο, σκίζεται μπροστά στο παιδί. Γράφει στα βιβλία τους χαρακτηρισμούς όπως "χάλια" και "απαράδεκτος". Πρόκειται για ακραίες συμπεριφορές και τιμωρίες άλλων εποχών».

Ο χρήστης κατανοεί και αποδέχεται ότι δεν του παρέχεται το δικαίωμα να αναπαράγει, αντιγράφει, πωλεί, μεταπωλεί ή/και εκμεταλλεύεται εμπορικά με οποιονδήποτε τρόπο σύνολο ή μέρος του περιεχομένου του alimosonline.gr - Οποιαδήποτε αναπαραγωγή περιεχομένου απαιτεί την έγγραφη συγκατάθεση του συντάκτη. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο info@alimosonline.gr