Άλιμος Online

Στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έρχεται ο Daniel Day- Lewis

Στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έρχεται ο Daniel Day- Lewis

Ο Daniel Day-Lewis έρχεται στην Αθήνα για τους σκοπούς της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή και θα βρεθεί την 1η Φεβρουαρίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ώστε να παραστεί στην πρεμιέρα της νέας του ταινίας "Αόρατη κλωστή".

Η ιδιαίτερη σχέση που αναπτύχθηκε ανάμεσα στον Daniel Day-Lewis και τα παιδιά της Πόρτας Ανοιχτής ξεκίνησε το 1989, όταν, με πρόσκληση του φίλου και συμφοιτητή του, σκηνοθέτη, Γιώργου Οικονόμου, ο Daniel ήρθε για πρώτη φορά στην Αθήνα για να παραστεί στη πρεμιέρα της ταινίας «My left foot».

Στην ταινία εκείνη έπαιζε τον Christie Brown, έναν άνθρωπο με σοβαρή κινητική αναπηρία, και για να παίξει το ρόλο πέρασε τρεις μήνες σε ένα σχολείο για παιδιά με αναπηρία στην Ιρλανδία. Πάντα διηγείται πως ένας μικρός του είπε: «Δεν τα πας άσχημα, αλλά δεν τα καταφέρνεις και πολύ καλά ακόμα». Έτσι, μετά από αυτή τη προσωπική επαφή με παιδιά με αναπηρία, η επιθυμία του ήταν τα έσοδα από την προβολή της ταινίας στην Αθήνα, να διατεθούν όλα για τους σκοπούς της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών.

Την επομένη της πρεμιέρας ο Daniel επισκέφτηκε τα παιδιά της Εταιρείας, όπως κάνει σε κάθε του επίσκεψη. Πριν φύγει, τα παιδιά του χάρισαν ένα γούρι/φυλακτό και μια εβδομάδα αργότερα, τη βραδιά των Όσκαρ, τηλεφώνησε λέγοντας: «Πες στα παιδιά πως κερδίσαμε!»

Τώρα, ο μεγάλος φίλος των παιδιών της Πόρτας Ανοιχτής έρχεται ξανά για να παραστεί στην πρεμιέρα της καινούργιας του ταινίας «Αόρατη Κλωστή», ανήμερα της διανομής της στις ελληνικές αίθουσες.

H πρεμιέρα θα διεξαχθεί την 1η Φεβρουαρίου 2018, ώρα 7:30 μ.μ., στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα).

Η εκδήλωση είναι προσφορά της εταιρείας διανομής UIP και όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την εκπαίδευση και αποκατάσταση των παιδιών που φοιτούν στο Πρότυπο Κέντρο «Πόρτα Ανοιχτή».

Τα εισιτήρια ξεκινούν από 30€, ενώ μετά την προβολή, θα προσφερθεί ένα ποτήρι κρασί στους κατέχοντες εισιτήρια των 50€ στο επίπεδο 5Α της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Ο χρήστης κατανοεί και αποδέχεται ότι δεν του παρέχεται το δικαίωμα να αναπαράγει, αντιγράφει, πωλεί, μεταπωλεί ή/και εκμεταλλεύεται εμπορικά με οποιονδήποτε τρόπο σύνολο ή μέρος του περιεχομένου του alimosonline.gr - Οποιαδήποτε αναπαραγωγή περιεχομένου απαιτεί την έγγραφη συγκατάθεση του συντάκτη. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο info@alimosonline.gr