Άλιμος Online

Η λεωφόρος Βάρης Κορωπίου σύντομα θα ονομάζεται Λεωφόρος Σχολής Ευελπίδων

Η λεωφόρος Βάρης Κορωπίου σύντομα θα ονομάζεται Λεωφόρος Σχολής Ευελπίδων

Μετά από το αίτημα του αρχηγού του ΓΕΣ, Αλκιβιάδη Στεφανή, να μετονομαστεί η λεωφόρος Βάρης Κορωπίου σε λεωφόρο Σχολής Ευελπίδων, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης το ενέκρινε στο Δημοτικό Συμβούλιο και έτσι, σύντομα θα αλλάξει ονομασία.

Ο αντιστράτηγος απεύθυνε το αίτιμα προς τον Δήμο Κρωπιάς, τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης αλλά και την Περιφέρεια Αττικής.

Τα ψηφίσματα έχουν γνωμοδοτικό χαρακτήρα, καθώς αρμόδια για να εγκρίνει την αλλαγή είναι η Επιτροπή Μετονομασίας Οδών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής. 

Ωστόσο, ακόμη κι αν αλλάξει, το σίγουρο είναι πως θα τη λέμε Βάρης Κορωπίου όπως άλλωστε και άλλους κεντρικούς άξονες που άλλαξαν στην πορεία όνομα όμως όλοι τις χρησιμοποιούν με το παλιό. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η Λεωφόρος Ελευθερίας (Αμφιθέας) και η Λεωφόρος Κωνσταντίνου Καραμανλή (Ποσειδώνος) στη Βούλα.

 

Τατιάνα Τζινιώλη

Ο χρήστης κατανοεί και αποδέχεται ότι δεν του παρέχεται το δικαίωμα να αναπαράγει, αντιγράφει, πωλεί, μεταπωλεί ή/και εκμεταλλεύεται εμπορικά με οποιονδήποτε τρόπο σύνολο ή μέρος του περιεχομένου του alimosonline.gr - Οποιαδήποτε αναπαραγωγή περιεχομένου απαιτεί την έγγραφη συγκατάθεση του συντάκτη. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο info@alimosonline.gr