Άλιμος Online

Ιερά Πανήγυρις Ζωοδόχου Πηγής Τραχώνων και η ιστορία του Ναού

Ιερά Πανήγυρις Ζωοδόχου Πηγής Τραχώνων και η ιστορία του Ναού

Πανήγυρις  του ενοριακού μας ναού Ζωοδόχου Πηγής Τραχώνων, που εορτάζει στις 12-13 Απριλίου (Οδός Κουμουνδούρου 94, Μετρό Αλίμου).

Η ιστορία του Ναού:

Το 1967 εξεδόθη διάταγμα με το οποίο ιδρύθηκε η Ενορία του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Τραχώνων, της τότε Κοινότητος Καλαμακίου. 

Για την ανέγερση του ναού η οικογένεια του αείμνηστου Ιωάννου Γερουλάνου δώρησε οικόπεδο και χρηματικό ποσό τριάντα χιλιάδων (30.000) δραχμών.  Με τη δραστηριότητα του Συλλόγου Ανεγέρσεως και των χριστιανών της περιοχής,  κυρίως δε με την έμπνευση και την άοκνη προσπάθεια της  Σοφίας Παπαποστόλου, κατασκευάστηκε για τις λειτουργικές ανάγκες μικρός Ναϊσκος από τσιμεντόλιθους.

Στις 15 Ιουλίου 1975 θεμελιώθηκε ο νέος ιερός Ναός.  Με τη διοργάνωση τριών λαχειοφόρων αγορών, την εξασφάλιση γενναίων προσφορών εκ μέρους των ευσεβών ενοριτών και ευλαβών προσκυνητών και την ακάματη φροντίδα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου η αποπεράτωση ολοκληρώθηκε το 1983.

Τα εγκαίνια του νέου ιερού Ναού τελέστηκαν στις 14 Μαΐου 1989.

Πανηγυρίζει την Παρασκευή της Διακαινησίμου, εορτή της Ζωοδόχου Πηγής.

Ο χρήστης κατανοεί και αποδέχεται ότι δεν του παρέχεται το δικαίωμα να αναπαράγει, αντιγράφει, πωλεί, μεταπωλεί ή/και εκμεταλλεύεται εμπορικά με οποιονδήποτε τρόπο σύνολο ή μέρος του περιεχομένου του alimosonline.gr - Οποιαδήποτε αναπαραγωγή περιεχομένου απαιτεί την έγγραφη συγκατάθεση του συντάκτη. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο info@alimosonline.gr