Άλιμος Online

Ο Άλιμος και ο Δήμαρχος Αλίμου υποδέχτηκαν τον Πρίγκιπα Κάρολο - Αποκλειστικές φωτογραφίες του Alimos Online

Ο Άλιμος και ο Δήμαρχος Αλίμου υποδέχτηκαν τον Πρίγκιπα Κάρολο

Πραγματοποιήθηκε πριν λίγη ώρα – κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και περιφρούρησης – η επίσκεψη του Πρίγκιπα Καρόλου και της συζύγου του- στο Συμμαχικό Νεκροταφείο που βρίσκεται στον Άλιμο. Ο Πρίγκιπας κατέθεσε στεφάνι, παρουσία Πρέσβεων χωρών-μελών της Κοινοπολιτείας και του Δήμαρχου Αλίμου.

Ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, προσέφερε στον Πρίγκιπα το βιβλίο-λεύκωμα «Ιστορία του Αλίμου» και τον ενημέρωσε για την ιστορία του Αλίμου, που είναι η γενέτειρα του Θουκυδίδη.

Όλα κύλισαν ομαλά, αρκετός κόσμος είχε συγκεντρωθεί στον χώρο της άφιξης, ενώ ακούστηκαν επιφωνήματα δύο αποχρώσεων. Ένα μέρος του κόσμου επευφημούσε φωνάζοντας «We love you», ενώ κάποιοι άλλοι φώναζαν «Φέρτε πίσω τα μάρμαρα».

Στη  συνέχεια ο Πρίγκιπας αναχώρησε για το λιμάνι του Πειραιά , όπου θα κάνει διαδοχικές επισκέψεις στα βρετανικά πλοία HMS «Echo» και HMC «Valiant» , στην Τριήρη «Ολυμπιάς» και το Θωρηκτό «Αβέρωφ». Μετά το μεσημεριανό γεύμα στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο στο Μικρολίμανο, θα επισκεφθεί το Ίδρυμα Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος».

Πρόκειται για τη δεύτερη επίσημη επίσκεψη του Πρίγκιπα της Ουαλίας Καρόλου στην Ελλάδα, καθώς η πρώτη είχε πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο του 1998 και για την πρώτη επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας της Δουκίσσης της Κορνουάλλης. Όπως έχει γίνει γνωστό από τη βρετανική πλευρά, η επίσκεψη του πριγκιπικού ζεύγους στην Ελλάδα, έχει σκοπό να τιμήσει τους μακραίωνους δεσμούς μεταξύ Ελλάδας και Βρετανίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρίγκιπας Κάρολος έχει επισκεφθεί αρκετές φορές τη χώρα μας στο παρελθόν – στο πλαίσιο ιδιωτικών επισκέψεων – ενώ διατηρεί στενούς δεσμούς με το Άγιον Όρος, το οποίο έχει επισκεφθεί πολλές φορές και ιδιαίτερα τη Μονή Βατοπεδίου.

Αρκετές φορές επίσης, έχει επισκεφθεί ιδιωτικώς τα νησιά του Ιονίου, δείχνοντας ιδιαίτερη προτίμηση στη Λευκάδα. Εξάλλου, ο πατέρας του Καρόλου, πρίγκιπας Φίλιππος, σύζυγος της Βασίλισσας Ελισάβετ, έχει γεννηθεί στην Κέρκυρα!

Το Alimos Online ευχαριστεί την οικογένεια Ιωσήφ Αμιραδάκη, για τη ζεστή φιλοξενία της.

 

Ο χρήστης κατανοεί και αποδέχεται ότι δεν του παρέχεται το δικαίωμα να αναπαράγει, αντιγράφει, πωλεί, μεταπωλεί ή/και εκμεταλλεύεται εμπορικά με οποιονδήποτε τρόπο σύνολο ή μέρος του περιεχομένου του alimosonline.gr - Οποιαδήποτε αναπαραγωγή περιεχομένου απαιτεί την έγγραφη συγκατάθεση του συντάκτη. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο info@alimosonline.gr