Άλιμος Online

Παρουσία πλήθους επισκεπτών πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης « Εν δε φάει και όλεσσον»

Παρουσία πλήθους επισκεπτών πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης « Εν δε φάει και όλεσσον»

Τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεση με τίτλο «Εν δε φάει και όλεσσον», πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 11 Μαϊου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου μας, παρουσία πλήθους επισκεπτών.

Η έκθεση με έργα του Τριαντάφυλλου Πατρασκίδη, είναι η 5η εικαστική έκθεση που φιλοξενεί ο Δήμος Αλίμου και αποτελεί μέρος της φιλόδοξης προσπάθειας για να αποκτήσει ο Άλιμος δική του Δημοτική Πινακοθήκη, που να είναι αντάξια της ιστορίας του. Ο Τριαντάφυλλος «Λάκης» Πατρασκίδης, δίδαξε επί 32 χρόνια στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, στην οποία διετέλεσε και Πρύτανης.

Πολλοί ήταν οι φίλοι της τέχνης που παραβρέθηκαν στα εγκαίνια και θαύμασαν τα έργα του Τριαντάφυλλου Πατρασκίδη. Εκ μέρους του Δήμου, το «παρών» έδωσαν ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, ο Αντιδήμαρχος Στέφανος Διαμαντής και τα μέλη του Δ.Σ. του ΘΟΠΑΑ ο Παύλος Παπαδημητρόπουλος και ο Γιάννης Βέργης.

Προλογίζοντας την έκθεση ο  Δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης είπε: «Eίναι μεγάλη η χαρά και η συγκίνηση της Δημοτικής Αρχής Αλίμου γιατί φιλοξενούμε στο Πολιτιστικό μας Κέντρο την μικρή αναδρομική έκθεση ενός μεγάλου καλλιτέχνη, του ζωγράφου και π. Πρύτανη της ΑΣΚΤ, Τριαντάφυλλου Πατρασκίδη.  Αλλά είναι μεγάλη και η προσωπική μου χαρά και  ικανοποίηση, γιατί συσπειρώνονται γύρω από τις πολιτιστικές μας προσπάθειες και τα εκπαιδευτικά ή, τα καλλιτεχνικά μας προγράμματα κορυφαίες προσωπικότητες της τέχνης και της επιστήμης του τόπου μας. Πιο συγκεκριμένα ο Τριαντάφυλλος Πατρασκίδης σχεδόν μισό αιώνα τιμά την τέχνη των εικόνων και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, υπερασπιζόμενος εκείνη την αισθητική που συμφιλιώνει το επικό και το δραματικό στοιχείο, τον έρωτα και το πένθος.

Από τη θέση αυτή θέλω να διαβεβαιώσω τον κάθε Δημότη μας ότι η υλοποίηση μιας Πινακοθήκης αντάξια μας είναι όλο και πιο κοντά και ότι δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για εκείνο τον πολιτισμό που βελτιώνει την καθημερινότητα του καθενός, αλλά και που βελτιώνει το πολιτιστικό επίπεδο του συνόλου.  Γι’ όλα αυτά, θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους τους συνεργάτες μου και ιδιαίτερα την ΄Αννα Ζέρβα, τον Μάνο Στεφανίδη, την Δάφνη Στεφανίδου, την Αποστολία Σκλάβου, τον Χρήστο Αντωναρόπουλο και όλους όσους εργάστηκαν γι αυτήν την έκθεση.  Επίσης, ευχαριστώ θερμά για την τόσο επιτυχημένη συνδιοργάνωση την ομάδα του Trii και βέβαια, τον ίδιο τον καλλιτέχνη.  Η συνέχεια προβλέπεται συναρπαστική!».

Ο Καθηγητής και Ιστορικός Τέχνης Μάνος Στεφανίδης είπε μεταξύ άλλων : «Στη ζωγραφική του Λάκη Πατρασκίδη παρατηρείται σταθερή ανέλιξη ενώ τηρούνται αμετάβλητες οι αρχικές σταθερές: σώματα χωρίς πρόσωπα δηλαδή όλοι εμείς χωρίς τις ανυπόφορες μάσκες του καθωσπρεπισμού ή της συμβατικής επιβίωσης που συμπλέκονται, συγκρούονται, ερωτεύονται, πληγώνονται, παθιάζονται, ανασταίνονται, πεθαίνουν…» Μιλώντας για το πώς η τέχνη αποτελεί διέξοδο για έναν καλλιτέχνη την ώρα που δημιουργεί, ανέφερε πως «η ζωγραφική αποτελεί μία αντίσταση στην πραγματικότητα και είναι ελπιδοφόρο που την έκθεση επισκέπτονται πολλές γενιές». Στο τέλος, πρόσθεσε πως η έκθεση θα μεταφερθεί στις 14 Ιουνίου σε γκαλερί στο Κουκάκι.

 

Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αλίμου, Λεωφ. Ιωνίας 96

Διάρκεια Έκθεσης: 11 Μαΐου – 12 Ιουνίου 2018

Ώρες Λειτουργίας: Καθημερινά:  10:00 – 21:00

 

Ο χρήστης κατανοεί και αποδέχεται ότι δεν του παρέχεται το δικαίωμα να αναπαράγει, αντιγράφει, πωλεί, μεταπωλεί ή/και εκμεταλλεύεται εμπορικά με οποιονδήποτε τρόπο σύνολο ή μέρος του περιεχομένου του alimosonline.gr - Οποιαδήποτε αναπαραγωγή περιεχομένου απαιτεί την έγγραφη συγκατάθεση του συντάκτη. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο info@alimosonline.gr