Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018, 10:00
Ανοιχτή επιστολή ενός δημότη σχετικά με τους κάδους συλλογής απορριμμάτων

Μία ανοιχτή επιστολή λάβαμε από τον Νίκο Παπαβασιλείου, δημότη Αλίμου και παλιό Καλαμακιώτη, με θέμα τους κάδους συλλογής απορριμμάτων.

Η επιστολή  απευθύνεται προς τον Δήμαρχο Αλίμου και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Αγαπητέ κ. Δήμαρχε, αγαπητοί Δημοτικοί Σύμβουλοι, θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας σε ένα πρόβλημα του δήμου μας, το οποίο δεν είναι νέο αλλά τείνει συνεχώς να επιδεινώνεται. Αναφέρομαι συγκεκριμένα στους κάδους συλλογής απορριμμάτων, όχι τόσο στην επάρκειά τους αλλά πολύ περισσότερο στην κατανομή τους. Πριν λίγες μέρες, συνέλαβα επ’ αυτοφώρω έναν οδηγό τρικύκλου να αδειάζει μεγάλες ποσότητες απορριμμάτων στους κάδους της πολυκατοικίας στην οποία διαμένω. Τα απορρίμματα αυτά, προέρχονταν από κάποιο άλλο μέρος του δήμου μας και αποτελούνταν από σκουπίδια, κλαδιά δέντρων και μπάζα και παρ’ όλο που είναι γνωστό ότι αυτό δεν επιτρέπεται, ο μεταφορέας τους τα τοποθετούσε αδιάκριτα στους κάδους ανακύκλωσης και καθαριότητας ή τα άφηνε στο οδόστρωμα. Με την επιμονή μου ξαναπήρε τα περισσότερα στο τρίκυκλο, χωρίς αμφιβολία για να τα αδειάσει κάπου αλλού όπου δεν θα τον έβλεπαν. Πρόκειται για μια νέα εξέλιξη, κάποιοι να μεταφέρουν σκουπίδια προφανώς επ’ αμοιβή, για να απαλλάξουν ορισμένους από την υποχρέωση διαχείρισης των δικών τους απορριμμάτων. Έτσι εξηγείται επίσης γιατί σε πολλές περιπτώσεις ορισμένοι κάδοι γεμίζουν ξαφνικά με απορρίμματα, τα οποία μάλιστα απλώνονται σε όλο τον γύρω χώρο, χωρίς αυτό να οφείλεται στους κατοίκους για τους οποίους υποτίθεται ότι έχουν τοποθετηθεί οι κάδοι. Το πώς ακριβώς έχει δημιουργηθεί η κατάσταση και ποιοι είναι οι υπεύθυνοι, δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω, παρατηρώ όμως ότι το πρόβλημα χρονίζει και δεν γίνεται καμιά προσπάθεια αντιμετώπισής του. Υπάρχουν μελέτες και διατάξεις που προφανώς δεν εφαρμόζονται, με αποτέλεσμα σε ορισμένα σημεία της πόλης μας να βρίσκεται μεγάλος αριθμός κάδων και να παρατηρείται υπερβολική συγκέντρωση σκουπιδιών, παράλληλα με την πλήρη απουσία τους από άλλα (προνομιούχα;) σημεία. Εκείνοι όμως που υφίστανται τελικά τις συνέπειες, είναι οι πολίτες που δεν έχουν ασκήσει πιέσεις προκειμένου να απαλλαγούν από τη συμβατική τους υποχρέωση να διαθέτουν κάδους μπροστά στα σπίτια τους. Το γεγονός αυτό, πέρα το αίσθημα αδικίας που δημιουργεί, καταργεί στην πράξη την ισονομία των πολιτών και έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργούνται διενέξεις και αντιδικίες. Θέλω να καταστήσω σαφές ότι με την επιστολή μου αυτή δεν διεκδικώ ειδική μεταχείρηση, ούτε επιδιώκω να μεταθέσω το πρόβλημα σε βάρος άλλων. Εκείνο που θεωρώ όμως αναγκαίο, είναι να γίνει ένας συνολικός επανέλεγχος της χωροθέτησης των κάδων στον δήμο μας με βάσει τους υπάρχοντες κανονισμούς, ώστε να υπάρξει επιτέλους δίκαιη και ορθολογιστική κατανομή τους και να τοποθετηθούν επιτέλους κάδοι στα σημεία από τα οποία σήμερα απουσιάζουν αδικαιολόγητα και καταχρηστικά. Δεν υπάρχει η παραμικρή δικαιολογία να παρουσιάζονται φαινόμενα σαν κι αυτά που περιέγραψα, τα οποία προφανώς θα γίνονται όλο και πιο έντονα στο μέλλον, καθώς συνεχίζεται η οικοδομική δραστηριότητα και αυξάνεται ο πληθυσμός του δήμου μας.  Eλπίζω ότι θα έχω μια απάντησή σας σύντομα.

Νίκος Παπαβασιλείου

 

Τι διάβασαν περισσότερο οι Αλιμιώτες;
 

Γυναίκα χαρακώνει βρέφη με αιχμηρό αντικείμενο σε Άλιμο και Άγιο Δημήτριο

17 Ιουλίου, 10:43

Την Τρίτη 10 Ιουλίου, μία γυναίκα αγνώστων λοιπών στοιχείων, πλησίασε μία μητέρα και χαράκωσε με αιχμηρό αντικείμενο που είχε κρυμμένο στα χέρια της, το πόδι του μόλις δυόμιση μηνών μωρού της.

 
 

Οι 4 παραλίες των Νοτίων που είναι ακατάλληλες για κολύμπι

17 Ιουλίου, 05:24

Λίστα με κατάλληλες και ακατάλληλες παραλίες για κολύμπι στην Αττική δημοσίευσε το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών.

 
 

Street food festival ετοιμάζεται στο Cine Άλιμος

16 Ιουλίου, 11:57

Street food festival ετοιμάζεται φιλοξενηθεί στον χώρο του θερινού κινηματογράφου της παραλίας μας.

 
 

Σοβαρό τροχαίο αργά τη νύχτα, στη διασταύρωση Θεμιστοκλέους και Λεωφ. Καλαμακίου

21 Ιουλίου, 08:45

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα έγινε χθες τη νύχτα – περίπου στις 03:00 –  στη διασταύρωση της οδού Θεμιστοκλέους με την Λεωφόρο Καλαμακίου.

 
 

Παλαιό Φάληρο: Η Ευγενία Μανωλίδου έπεσε στη θάλασσα και την έβγαλε το Πολεμικό Ναυτικό

17 Ιουλίου, 15:28

Ένα μικρό ατύχημα είχε σήμερα η Ευγενία Μανωλίδου.

 
 

Γλυφάδα: Αύριο η δωρεάν συναυλία του Τόλη Βοσκόπουλου

17 Ιουλίου, 06:50

Ο ανεπανάληπτος Τόλης Βοσκόπουλος στο Φεστιβάλ Γλυφάδας 2018!

 
 

Συνελήφθη η γυναίκα που χαράκωνε βρέφη σε εμπορικά κέντρα των Νοτίων Προαστίων

19 Ιουλίου, 06:04

Χθες το βράδυ συνελήφθη η γυναίκα που χαράκωνε βρέφη σε εμπορικά κέντρα του Αλίμου και του Αγίου Δημητρίου.

 
 

Δύο ακόμη μαρτυρίες από μητέρες που δέχτηκαν την επίθεση της γυναίκας που χαρακώνει μωρά – Οι νέες εξελίξεις

18 Ιουλίου, 09:05

Χθες το πρωί ήρθε στη δημοσιότητα το θέμα που προκάλεσε σοκ, για τη γυναίκα που χαρακώνει μωρά τα οποία βρίσκονται στην αγκαλιά των μητέρων τους.

 
 

Πως θα ήταν «Τα Φιλαράκια» αν είχαν γυριστεί στον Άλιμο

16 Ιουλίου, 11:40

Αυτή την ερώτηση έκανα στον εαυτό μου μετά από το χιλιοστό re-run της σειράς στο Netflix. Ναι, είμαι από εκείνους που βλέπουν ξανά τα επεισόδια στο Netflix, γιατί προφανώς δεν τους έφτανε το Star.

 
 

Μία συνέντευξη «από καρδιάς», του Αλιμιώτη Μανώλη Λιδάκη στο Alimos Online

17 Ιουλίου, 11:30

Εδώ και τρεις δεκαετίες ο Μανώλης Λιδάκης θεωρείται ένας από τους πιο αγαπητούς καλλιτέχνες της ελληνικής μουσικής σκηνής. Με συνεργασίες που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα μουσικού υλικού, έχει καταφέρει να είναι μία από τις πιο διαχρονικές παρουσίες στον χώρο.